Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες -ΦΩΤΟ-

Τεράστιες ζημιές στους αμπελώνες της νότιας Καλαμαριάς προξένησε η θεομηνία. Οι αμπελώνες στη Νέα Καλλικράτεια, στον Άγιο Παύλο, στα Νέα Πλάγια, στη Νέα Γωνιά, στα Νέα Σύλλατα και στις γύρω περιοχές καταστράφηκαν.

 

Ζημιές προξενήθηκαν σε ελαιώνες, σε οπωροκηπευτικά και σε βαμβάκι στην Κασσάνδρα. 

 

Ο Κυριάκος Κασμίρης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Καλλικράτειας ανέφερε στο agronews.gr ότι  «η περιοχή καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Οι ζημίες είναι στο 100% στα εξοχώραφα, όπου έχουμε κυριολεκτικά χάος, ενώ καταστροφές έχουν υποστεί και τα σκεπαστά αμπέλια, όπου στην περιοχή έχουμε περίπου 600 στρέμματα". 

 

Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Σημάντρων, Βαγγέλης Μισαϊλίδης, ανέφερε ότι «οι ελιές έχουν κάνει ένα πράσινο στρώμα στο έδαφος, ενώ κάποια δέντρα έχουν κοπεί στη μέση σαν να ήταν πράσα". 

 

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών από συνεργεία της Περιφέρειας και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Από την πλευρά του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δώσει εντολή σε κλιμάκια του ΕΛΓΑ να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των καλλιεργειών που έχουν πληγεί. Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών θα κινηθούν άμεσα. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα