Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Θερμή υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αρναία -ΦΩΤΟ-

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Αρναιώτες στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έφθασε στην πλατεία της Αρναίας στις 2 το μεσημέρι. 

 

Εκεί τον υποδέχτηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δύσκολο έργο που θα αναλάβει από τις 7 Ιουλίου. ""Δώσαμε ήδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ραντεβού συνεργασίας την επόμενη μέρα για το μέλλον που αξίζει ο Δήμος Αριστοτέλη. Με την ενότητα θεμέλιο, την αανάπτυξη προορισμό και το περιβάλλον αδιαπραγμάτευτη έγνοια"δήλωσε ο Στέλιος Βαλιάνος. 

 

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η ΝΔ πέτυχε μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, με «τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει πετύχει κόμμα σε ευρωεκλογές», αλλά κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην επαναπαυτούν μέχρι τις εκλογές.

 

«Η αποστολή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Και πρέπει το βράδυ της 7ης Ιουλίου όταν θα έχει μετρηθεί και το τελευταίο ψηφοδέλτιο να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι η χώρα αποκτά μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Γι' αυτό ζητώ μαζική συμμετοχή, απ' όλους, καταπολέμηση της αποχής».

 

Μιλώντας με πολίτες στην Αρναία και αναφερόμενος στην επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης των μεταλλείων της περιοχής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στους περιβαλλοντικούς όρους». Κατέστησε σαφές, ωστόσο, ότι δεν θα επιτρέψει να φυτοζωεί -για πολιτικούς ή κομματικούς λόγους- μια επένδυση και να οδηγηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία.

Απευθυνόμενος στους αγρότες ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή εντολή ώστε να μπορέσει να διαπαραγματευτεί κρίσιμα ζητήματα όπως η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 -2027, ενώ απαντώντας σε νέο που θα εισαχθεί τον Σεπτέμβριο στο Πανεπιστήμιο, δεσμεύθηκε ότι με τον πρώτο νόμο της νέας κυβέρνησης το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί και θα μπει ένα τέλος στο άβατο των πανεπιστημίων. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι πρώτη προτεραιότητα θα είναι η ενίσχυση της ειδικής αγωγής και οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού στα συγκεκριμένα σχολεία διότι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η ευαισθησία μιας κοινωνίας κρίνεται τελικά από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στην επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. «Οι υποχωρήσεις που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια», όπως επισήμανε, «δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αφορούν και την εθνική μας υπερηφάνεια, αφορούν και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Εμείς ήμασταν από την πρώτη στιγμή αντίθετοι με τη συμφωνία των Πρεσπών, και θέσαμε όλες και όλους προ των ευθυνών τους». Ενώ εξηγώντας τις πρωτοβουλίες που θα λάβει για τη στήριξη της Μακεδονίας υπογράμμισε: «θα επενδύσουμε χρήματα και πόρους όπου χρειάζεται για να στηρίξουμε την αυθεντική, την ελληνική Μακεδονία, για να ξαναγίνει η Μακεδονία οικονομική πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια, όπως της αξίζει».

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα