Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στη Χαλκιδική περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - ΦΩΤΟ-

Τη Χαλκιδική επισκέπτεται από το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας σε νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Πρώτη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν στα Ν. Μουδανιά, όπου περπάτησε την παραλία και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με απλούς πολίτες τηρώντας την δέσμευσή του για πιο ήπιο προεκλογικό αγώνα, με λιγότερα συνθήματα και φωνές και περισσότερες προτάσεις. Τον συνόδευαν  ο υπ. βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς, ο υποψήφιος βουλευτής, Γρηγόρης Τάσιος, η υποψήφια βουλευτής, Μάγδα Σοφιού, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος και άλλα στελέχη της ΝΔ. 

 

«Ισχυρή εντολή» για μια ισχυρή, σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών, για την «πολιτική αλλαγή, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος», ζήτησε, απευθυνόμενος σε πολίτες, στην κεντρική πλατεία των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε, παράλληλα, ότι σε αυτή τη συγκυρία «δεν υπάρχει περιθώριο» για ψήφο σε κόμματα, που «δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα την επόμενη μέρα», όπως, επίσης και για «ψήφο οργής» και κάλεσε τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν μαζικά στις κάλπες, προσθέτοντας: «Δε δικαιολογείται καμία αποχή, ούτε δικαιολογείται προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος».

 

«Το τελευταίο που θα ακούσετε από μένα θα είναι ψεύτικες υποσχέσεις και ανέξοδες δεσμεύσεις για πράγματα, τα οποία δε θα γίνουν την επόμενη μέρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αυτά τα οποία σας λέμε θα γίνουν πράξεις την επόμενη μέρα. Η μείωση των φόρων θα γίνει πράξη. Οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας θα γίνουν πράξη».

 

Ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την αγάπη του για τη Χαλκιδική και ενθυμούμενος ότι σε ηλικία δώδεκα ετών έκανε τις πρώτες του διακοπές στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο, ανέφερε ότι οι δημότες της περιοχής του θύμισαν ότι πριν από τριάντα χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μιλήσει στα Ν. Μουδανιά, από ένα μπαλκόνι, λίγα μέτρα πιο πάνω από την παραλία.

 

«Πετύχαμε τότε μια πολύ μεγάλη εκλογική νίκη σε τρεις αλλεπάλληλες εκλογές. Οι προκλήσεις σήμερα είναι διαφορετικές, αλλά υπάρχουν και ομοιότητες» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Οι ομοιότητες έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο τόπος την επόμενη μέρα από την 7η Ιουλίου, θα χρειαστεί να έχει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Γιατί μόνο μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί γρήγορη λήψη αποφάσεων, αποτελεσματικότητα και έμφαση σε αυτό που είναι το πραγματικό ζητούμενο σήμερα, που δεν είναι  άλλο από τη γρήγορη ανάπτυξη».

 

Σχολιάζοντας την ευχή του δημάρχου Προποντίδας Μ. Καρρά να γίνει «πρωθυπουργός», ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι η διατύπωση της ευχής θα πρέπει να είναι, να γίνει «καλός πρωθυπουργός».

 

«Το ζήτημα δεν είναι να φτάσεις στην καρέκλα, το ζήτημα είναι τι θα κάνεις αφού πάρεις στην εξουσία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι θα είναι η «μεγαλύτερη τιμή» για τον ίδιο, αν γίνει πρωθυπουργός, να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προσδοκίες των πολιτών.

 

Τόνισε ότι την επόμενη μέρα, εάν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα δώσει «πολύ μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στην αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού», ώστε «απαλλαγμένοι από την περιττή γραφειοκρατία» να υπηρετήσουν καλύτερα τους δημότες. Ευχαρίστησε το δήμαρχο για την υποδοχή και για τα θερμά του λόγια και συνεχάρη τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. «Να γνωρίζει, ότι την επόμενη μέρα θα είμαι αρωγός του και θα είναι αρωγός μας, στην προσπάθεια την οποία θα καταβάλουμε να βάλουμε τον τόπο σε τάξη και να τον οδηγήσουμε σε μια ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά».

 

Θερμή υποδοχή στον Πολύγυρο

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε στον Πολύγυρο ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, Απόστολο Τζηρίτη,  τον αντιπεριφερειάρχη, όλους τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στη Χαλκιδική, το δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, το δήμαρχο Σιθωνίας, Γιάννη Τζίτζιο και στελέχη του κόμματος. 

"Η ΝΔ είναι πιο ώριμη και πιο έτοιμη από ποτέ για να κυβερνήσει τη χώρα" ανέφερε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους φίλους της ΝΔ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Δημαρχείου για να τον ακούσουν. 

Σε συνομιλία που είχε στον Πολύγυρο με δημόσιο υπάλληλο, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η αξιολόγηση που θα εφαρμοστεί στο Δημόσιο τομέα δεν θα είναι τιμωρητική, αλλά «πρωτίστως μια μέθοδος επιβράβευσης των άξιων, στους οποίους κάποια στιγμή πρέπει κάποιος να τους πει και ένα μπράβο για τη δουλειά που κάνουν, και να τους δώσει μια δυνατότητα να έχουν μια καλύτερη πορεία στη δημόσια διοίκηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημο, με τον οποίο είχαν σύντομη συνομιλία. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα