Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

2η συνάντηση του Επιμελητηρίου με τους εταίρους του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “@MigrationSpotlight”

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας με κύριους άξονες την καινοτομία και την εξωστρέφεια είναι πρωταρχικός στόχος, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για άλλη μια φορά επιτελεί έναν από τους βασικούς του ρόλους.


Στην κατεύθυνση αυτή, μετά από την έγκριση συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + ως εταίρος, στη Δράση 2 : Strategic Partnerships , στο έργο με τίτλο : “Migrant and Refugee Support for Cultivating inter-cultural competences-@MigrationSpotlight” διοργάνωσε και συμμετείχε στην δεύτερη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος από 12 έως 13 Ιουνίου 2019 στον Πολύγυρο , στην έδρα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.



Από πλευράς του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, συμμετείχε στην 2η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος ο ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου κος Μήντος Δημήτριος.



Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον, συζητήθηκε η εξέλιξη μέχρι τώρα της πορείας των εργασιών του προγράμματος που έχει αναλάβει να υλοποιήσει, βάσει του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος κάθε εταίρος του, καθώς και οι δράσεις που υπολείπονται μέχρι την επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019 στο Βέλγιο.



Κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των εταίρων του προγράμματος σε δομές φιλοξενίας που υπάρχουν στον Πολύγυρο , όπου είχαν συνάντηση με τους υπευθύνους στους οποίους τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δομών στην Ελλάδα καθώς και τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν .



Οι δράσεις που είχε αναλάβει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στη φάση αυτή του προγράμματος, ήταν η αποστολή ερωτηματολογίων σε διάφορους φορείς και δομές φιλοξενίας που ασχολούνται με μετανάστες και πρόσφυγες και η συγκέντρωσή τους, καθώς και η επεξεργασία αυτών και εξαγωγή συμπερασμάτων .



Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά πέντε φορείς από αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες (Βουλγαρία, Κύπρος, Βέλγιο, Αυστρία, Ελλάδα).

Το έργο @Migrantation Spotlight στοχεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων και δημιουργικών δραστηριοτήτων για την παροχή βοήθειας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών λειτουργών, των δημοσίων υπαλλήλων, των ιατρών, των ψυχολόγων, των συμβούλων και των συμβούλων, καθώς και άλλων υπαλλήλων ΜΚΟ και εθελοντών φιλανθρωπίας.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 24 μήνες (από 01/10/2018 έως 30/09/2020) . Η πρώτη συνάντηση των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2018 στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας στην έδρα του επικεφαλή του προγράμματος .


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα