Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Φωτιά στο Διάπορο - Λεπτό προς λεπτό η επιχείρηση της Πυροσβεστικής -ΦΩΤΟ-

Συναγερμός σήμανε το πρωί  στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ν. Μαρμαρά όταν ειδοποιήθηκε η υπηρεσία για πυρκαγιά στο νησί Διάπορος, στη Βουρβουρού. 

 

Στο νησί υπάρχουν παραθεριστικές κατοικίες και δεν υπάρχουν δρόμοι, ενώ ήταν αδύνατον να μεταφερθεί φορτηγό Πυροσβεστικό όχημα γιατί δεν υπήρχε σκάφος στην περιοχή για να το μεταφέρει στο νησί.

 

Τέσσερις άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ν. Μαρμαρά με τον δ/κτη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ν.Μαρμαρά, Γιάννη Ζάκη μεταφέρθηκαν με σκάφος μαζί με μάνικες, αλυσοπρίονα και λοιπό εξοπλισμό, ενώ με μια πλωτή πλατφόρμα έγινε προσπάθεια να μεταφερθεί και ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα, το οποίο τελικά δεν μετέφεραν γιατί δεν μπορούσε να προσεγγίσει στο σημείο του νησιού που είχε εκδηλωθεί η φωτιά. 

Οι πυροσβέστες όταν έφτασαν στο νησί άπλωσαν άμεσα τις μάνικες και τις τροφοδότησαν - με τη βοήθεια γεννήτριας- με θαλασσινό νερό, ενώ με τσάπες, φτυάρια και αλυσοπρίονα κατάφεραν να περιορίσουν τις δύο εστίες, οι οποίες έκαιγαν σε διαφορετικά σημεία του νησιού, δασική βλάστηση. 

Μετά από αρκετή ώρα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, χάρις στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών του κλιμακίου Ν. Μαρμαρά. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η φωτιά ξέσπασε πιθανόν από κεραυνούς, καθώς χθες το βράδυ επικρατούσε άστατος καιρός στην περιοχή. 

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα