Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Σύσκεψη για την Αντιπυρική Προστασία στη Χαλκιδική

Σύσκεψη με θέμα την Αντιπυρική Προστασία για το έτος 2019, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Νομού πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο. 

 

Σκοπός της σύσκεψης, ήταν η συνεργασία και ο συντονισμός των υπηρεσιών, καθώς και η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, στη Χαλκιδική.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π. Κ. Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, των Λιμεναρχείων, των Δήμων της Χαλκιδικής, των Δασαρχείων και του ΚΕΔΑΚ καθώς και μέλη των εθελοντικών ομάδων του νομού. Τη συζήτηση συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος. 

 

Όλοι οι φορείς αναφέρθηκαν σε περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν την προηγούμενη χρονιά και ιδιαίτερα στην πυρκαγιά του Οκτωβρίου στην περιοχή της Σάρτης, όπου υπήρξε άψογη συνεργασία και συντονισμός για την κατάσβεσή της και την προστασία των κατοίκων της περιοχής. Έπειτα από τις ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον κάθε φορέα για τις δυνάμεις και την οργάνωσή του, αναλύθηκαν οι δράσεις και ο σχεδιασμός για την αντιπυρική προστασία της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα