Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο υπ. περιφερειάρχης Χρ. Παπαστεργίου παρουσίασε το ψηφοδέλτιο στη Χαλκιδική

Ο υποψ. περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου παρουσίασε στον Πολύγυρο το ψηφοδέλτιο της παράταξης "Πράξεις για τη Μακεδονία" για το νομό Χαλκιδικής και ανέπτυξε σημεία του προγράμματός του.

 

Όπως τόνισε προτεραιότητα είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου αρχαιολογικού πάρκου στα Αρχαία Στάγειρα με συνεδριακό κέντρο για την ανάδειξη του έργου του Αριστοτέλη με παράλληλη τουριστική αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού, όπως το σπήλαιο Πετραλώνων,τους ορεινούς όγκους με τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις υπέροχες θάλασσες. "Είναι γνωστό ότι χρειάζεται άμεσα βελτίωση το άθλιο οδικό περιφερειακό δίκτυο,που είναι χωρίς επαρκή φωτισμό,διαγραμμίσεις και χωρίς συνθήκες ασφάλειας. Κεντρικό σημείο επίσης είναι η ανάδειξη των αγροδιατροφικών πλεονεκτημάτων του νομού, καθώς και της ιχθυοκαλλιέργειας και οστρακοκαλλιέργειας"ανέφερε. 

 

Ο κ. Παπαστεργίου στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική για την οπισθοχώρηση που συντελέσθηκε με τις διοικήσεις Ψωμιάδη- Τζιτζικώστα,σε όλη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ και της ίδιας της περιφέρειας.

 

Ανέφερε χαρακτηριστικά την υποχώρηση από την 7η στην 9η θέση σε σχέση με το ΑΕΠ και τις άλλες περιφέρειες και τον πρωταθλητισμό στην ανεργία και την φυγή νέων στο εξωτερικό.

 

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι :

" Είναι φανερή η έλλειψη ενημέρωσης για τις σύγχρονες τάσεις παραγωγής με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και συμπράξεων προκειμένου να υπάρχουν ανταγωνιστικά ποιοτικά προιόντα,προς όφελος των παραγωγών και όλης της αλυσίδας μεταποίησης και εμπορίας. Άμεση προτεραιότητα είναι η δημιουργία προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και υδάτων για την μείωση κόστους παραγωγής. Είναι φανερή σε όλους η έλλειψη πολιτικής , συνεργειών και προβολής των προϊόντων του νομού Χαλκιδικής. Καμία ουσιαστική σύμπραξη δεν έχει γίνει ,με ευθύνη της ΠΚΜ, μεταξύ των ομάδων παραγωγών,ιδιωτών παραγωγών και των ξενοδοχειακών μονάδων για να δώσουν υπεραξία στα προιόντα,τα ξενοδοχεία και τον ίδιο τον νομό την στιγμή που όλα τα προγράμματα έχουν ως προϋπόθεση τις συμπράξεις.

 Είναι φανερή επίσης η έλλειψη οργανωμένου σχεδίου τουριστικής προβολής και αξιοποίησης των μνημείων και των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους του νομού. Η Χαλκιδική και η τουριστική της αξιοποίηση πρέπει να ξεπερνά το μοντέλο "ήλιος και θάλασσα".Με σχέδιο και πράξεις μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες υπεραξίες. Σημαντική συμβολή θα είχε σε αυτό και η ύπαρξη μεταλλευτικού πάρκου. Ούτε ένα έργο δεν σχεδίασε,μελέτησε και υλοποίησε η νυν διοίκηση. Το μήνυμα στους κατ'επάγγεμα "Μακεδονομάχους" είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται στήριξη με πράξεις.

Όχι λόγια,μεγάλα λόγια και Πράξεις μηδέν. Κατόπιν παρουσίασε τον συνδυασμό της παράταξής του "Πράξεις για τη Μακεδονία".

Απαρτίζεται από πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους,θέλουν την πρόοδό του,θέλουν να δημιουργήσουν. Που δεν βολεύονται με το "ωχ αδελφέ". Που θέλουν να συμμετέχουν,να αγωνιστούν για να γίνει η περιφέρειά μας τόπος ανάπτυξης και δημιουργίας.Να γίνει πιό ανθρώπινη.Να γίνει τόπος να ζείς.Τόπος για μια καλύτερη ζωή.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό με πρόσωπα καταξιωμένα με τον μόχθο τους στην κοινωνία της , με ανιδιοτελή προσφορά σε δραστηριότητές τους και τους συνανθρώπους μας. Συνδυάζουν ως ομάδα την εμπειρία και την νεανική δυναμική. Την συνέπεια και την τεχνοκρατική κατάρτιση με την οραματική δράση για τις ιδέες και τις αρχές.Με συμμετοχή σε συλλόγους καθώς και σε εθελοντικές οργανώσεις.

Καλώ τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας ,του νομού Χαλκιδικής που δεν θέλουν να αποφασίζουν άλλοι για αυτούς,που δεν θέλουν η επικοινωνία να επικαλύπτει την ουσία, να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας,να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό μας.

Γιατί εμείς θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε "Πράξεις για τη Μακεδονία".

 

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι:

Παπουτσής Κώστας π.Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής

Τσινάς Κώστας Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.

Καραντώνας Αστέριος Μηχανικός Υπολογιστών - Msc Software engineering and telecommunications

Λιολίδης Θεόδωρος αγρότης-ελεύθερος επαγγελματίας

Λιμπιτσιούνη Μαλαματένια (Τένια) δημοτική υπάλληλος- φιλόλογος Msc

Παπαδόπουλος Θωμάς Γιατρός-Καρδιολόγος


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα