Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Ανάσταση στη Χαλκιδική -VIDEO-

Η Ανάσταση του Κυρίου γιορτάστηκε με λαμπρότητα σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν την Αναστάσιμη Ακολουθία σε κάθε ενορία και έψαλλαν το Χριστός Ανέστη. Πίστη και ελπίδα για καλύτερες μέρες, για ευτυχία και προκοπή χαρακτηρίζουν τις ευχές που ανταλλάχτηκαν στις εκκλησίες της Ελλάδας και των ορθόδοξων κοινοτήτων όλου του κόσμου.

 ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Η πιο εντυπωσιακή Ανάσταση στη Χαλκιδική γίνεται κάθε χρόνο στο Νέο Μαρμαρά, καθώς με το Χριστός Ανέστη παίρνει ...φωτιά το γραφικό λιμανάκι από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά! Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές!

 

ΓΟΜΑΤΙ, ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

 Το κάψιμο του Ιούδα αναβίωσε και φέτος στο Γομάτι. Στην πλατεία του χωριού έστησαν έναν φανό από τρία πεύκα 25 μέτρων και τον γέμισαν κλαδιά κρεμώντας από την κορυφή τον Ιούδα. Όταν έψαλλε ο ιερέας το «Χριστός Ανέστη» άναψαν τον φανό και έκαψαν τον Ιούδα και το κακό.Ένα φαντασμαγορικό θέαμα πλημμύρισε την πλατεία!

 Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ, ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

Η βροχή δεν πτόησε του Μεγαγαλοπαναγιώτες να αναβιώσουν το έθιμο του καψίματος του Ιούδα και έτσι την ώρα της Ανάστασης έβαλαν φωτιά στο φανό.

ΣΑΡΤΗ

Την ώρα που οι πιστοί είχαν κατακλείσει το προαύλιο της εκκλησίας με τις λαμπάδες αναμμένες, στο Χριστός Ανέστη ο ουρανός έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά!

 

ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ

 

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα