Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Εγκρίθηκαν 348.000 ευρώ στους δήμους της Χαλκιδικής για δασοπροστασία

Λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ανέκρινε η κατανομή ποσού 16.910.000,00 ευρώ στους Δήμους της Χώρας. Πρόκειται για τη γνωστή στους αυτοδιοικητικούς, ΣΑΤΑ Πυροπροστασίας που δίδεται κάθε χρόνο αποκλειστικά  για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Στη Χαλκιδική θα δοθούν και φέτος 348.300 ευρώ. 

 

Ο Δήμος Αριστοτέλη χρηματοδοτείται με 84.000 ευρώ, ο Δήμος Κασσάνδρας με 49.000 ευρώ, ο Δήμος Ν. Προποντίδας με 55.800 ευρώ, ο Δήμος Πολυγύρου με 90.600 ευρώ και ο Δήμος Σιθωνίας με 68.900 ευρώ.

 

Ο κάθε Δήμος θα αξιοποιήσει το κάθε ποσό  για τη χρηματοδότηση Προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης, με σκοπό την άμβλυνση των κινδύνων, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας, αλλά και για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και εκτάσεις.

 

Επίσης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης κυρίως στη ζώνη μίξης δασών – πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών συγκροτημάτων αλλά και τη συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου.

 

Τέλος, ενισχύεται η εθελοντική δράση, ενώ παράλληλα καλύπτονται οι ανάγκες που προκύπτουν από την έλλειψη σε εξοπλισμό, λειτουργικά έξοδα και την κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων για την ενίσχυση του έργου της καταστολής ή της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα