Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ολοκλήρωση και απόδοση σε κυκλοφορία του έργου «Παράκαμψης Αρναίας»

Ολοκληρώθηκε και θα αποδοθεί στην κυκλοφορία το έργο της Οδικής Παράκαμψης Αρναίας, που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 7.440.705 ευρώ και οκτώ υποέργα , ένα εκ των οποίων – ΟΚΩ ύδρευσης – άρδευσης - υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αριστοτέλη. 

 

Σκοπός του έργου ήταν η κατασκευή οδικού τμήματος εθνικής οδού, που θα λειτουργεί ως παρακαμπτήριος των οικισμών Αρναίας, Παλαιοχωρίου, μήκους 5,2 χλμ, η κατασκευή νέας συνδετήριας οδού προς Μεγάλη Παναγία, μήκους 3 χλμ, και η υλοποίηση τεσσάρων ισόπεδων κόμβων για τη σύνδεση τις νέας οδού με τις υφιστάμενες. Το κατασκευαστικό υποέργο ξεκίνησε το 2013, κατόπιν ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου μέρους του υποέργου των απαλλοτριώσεων.

 

Από την αρχή της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου, η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, σε συνεργασία με την ΠΕ Χαλκιδικής επεδίωξε να καταγράψει και να επισημάνει κρίσιμα σημεία του έργου, που έπρεπε να ληφθούν υπόψη από τον Φορέα Κατασκευής, ώστε το έργο να καταστεί λειτουργικό σε όλο το εύρος του.

 

Πράγματι, ήδη από τον Νοέμβριο του 2014 και με διαδοχικά έγγραφα, κοινές συσκέψεις με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς φορείς και εταίρους της περιοχής του έργου, στην Αρναία, ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής επεδίωξαν να λειτουργήσουν συνδετικά μεταξύ του Φορέα Κατασκευής και της κοινωνίας, προλαβαίνοντας τα όποια κενά είχαν οι τεχνικές μελέτες, και οι οποίες ήταν δυνατό να προκαλέσουν δυσχέρειες σε τοπικό επίπεδο μετά την ολοκλήρωσή του. (Tακτοποίηση υψομέτρων στον κόμβος Τριανταφύλλου-Παλαιοχώρι-Κέντρο Υγείας, υπερύψωση επιχωμάτων στην περιοχή Τσαίρια Αρναίας, αποτελεσματική διαχείριση ομβρίων υδάτων στην είσοδο του οικισμού Παλαιοχωρίου, εξασφάλιση πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες, διευθέτηση ρεύματος εξόδου στον οικισμό Αρναίας κλπ).

 

Πράγματι, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι στη μεγάλη πλειοψηφία των θεμάτων αυτών δόθηκαν ικανοποιητικές λύσεις. Σε εκκρεμότητα παραμένει μόνο μέχρι σήμερα η εξεύρεση λύσης για την έξοδο των οχημάτων προς τον οικισμό της Αρναίας, στο ύψος του Αγίου Χριστοφόρου, «καθώς από την παράδοση του έργου και έπειτα η παλαιά είσοδος από Θεσσαλονίκη προς Αρναία μονοδρομείται με φορά μόνο προς Αρναία». Ωστόσο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, και καθ’ύλην Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, κ.Ιωάννης Γιώργος, αλλά και η Διευθύνουσα Υπηρεσία έχουν διαβεβαιώσει την τοπική κοινωνία ότι μετά την επίσημη παράδοση και ολοκλήρωση του συγχρηματοδοτούμενου έργου, θα δοθεί άμεση λύση και σε αυτό το θέμα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα