Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μειωμένες οι πληρότητες των ξενοδοχείων το Μάιο στη Χαλκιδική

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων στη Χαλκιδική φέτος το Μάιο βρίσκονται σε πτώση επεσήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, σε συνέντευξη τύπου για το 14ο Πολυσυνέδριο "Καινοτομία και Ανάπτυξη".

 

"Φέτος τον Μάιο στη Χαλκιδική δεν ξεπερνάμε το 40% κατά μέσο όρο στις πληρότητες, ενώ πέρσι ήταν στο 60%, στο τετράμηνο πάντως πάμε καλύτερα. Συνολικά αν κινηθούμε στα περσινά νούμερα θα είμαστε ευχαριστημένοι" σημείωσε.

 

Ο κ. Τάσιος πρόσθεσε ότι "χρειάζεται υπομονή και επιμονή, ιδιαίτερα στη διατήρηση των τιμών". Επισήμανε ότι "το γεωπολιτικό παιχνίδι αρχίζει να παίζει ρόλο στα τουριστικά δρώμενα, ιδιαίτερα με την πολιτική της Τουρκίας (στα θέματα τουρισμού) αλλά και σε σχέση με τα Βαλκάνια". Ειδικά για την Τουρκία ανέφερε ότι "έχει βγει πολύ δυναμικά και αν υπάρξει το ενδεχόμενο διακρατικής συμφωνίας με τη Ρωσία όπως ακούγεται, για την είσοδο των Ρώσων στην Τουρκία μόνο με την αστυνομική τους ταυτότητα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη πρόκληση". 

 

Χαλκιδική, το "μπαλκόνι των Βαλκανίων"- Εξωστρέφεια και καινοτομία

 

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, σημείωσε ότι έχει ανοίξει μια μεγάλη αγορά στα Βαλκάνια για τη Χαλκιδική, η οποία χαρακτηρίζεται το "μπαλκόνι των Βαλκανίων", για αυτό καινοτομίες όπως η εύκολη προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρίες, η επέκταση της τουριστικής σεζόν (π.χ. με θερμαινόμενες πισίνες), οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες ήδη αναπτύσσσονται με γρήγορους ρυθμούς, οι συνεργασίες όπως αυτή με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και οι μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή από εταιρίες με brandname, είναι τα σημεία αιχμής. "Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής κάνει συνεργασίες τα τελευταία χρόνια όπως με την Θεσσαλονίκη, οι συνεργασίες είναι η "επόμενη μέρα" του τουρισμού είναι ένα στοιχημα που κερδίζουμε τα τελευταία χρόνια" είπε χαρακτηριστικά.

 

"Οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής έχουν επιλέξει την εξωστρέφεια και επενδύουν στην καινοτομία" σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΞΧ, δίνοντας έμφαση στις συνεργασίες που "συνδέουν" τη Χαλκιδική με τη Θεσσαλονίκη και τις όμορες περιοχές. "Μπορούμε να γίνουμε καλός προορισμός, καλός δορυφόρος της Θεσσαλονίκης με συνδυαστικά πακέτα" σημείωσε.

 

Ο κ. Τάσιος, αφού προανήγγειλε τα εγκαίνια έξι περιπατητικών διαδρομών μέσα στον Μάιο από τις 20 συνολικά που προγραμματίζονται στη Χαλκιδική, στάθηκε στα ζητήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών και εργαζομένων στον τουρισμό και στην ανάγκη αξιοποίησης καινοτόμων υπηρεσιών αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού, που οι επαγγελματίες θέλουν να εφαρμόσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα