Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επανεκκίνηση στην τουριστική αγορά της Τσεχίας

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας ο Ε.Ο.Τ. συμμετέχει από το 2018 και πάλι με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού HOLIDAY WORLD στην Πράγα της Τσεχίας.
Φέτος από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου συμμετείχε εντός του περιπτέρου του Ε.Ο.Τ. και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με stand, όπου είχε την ευκαιρία να φιλοξενηθεί ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, τον οποίο εκπροσώπησε η κυρία Ντάνια Λυρτζή.


 

Σύμφωνα με στοιχεία του Οικονομικού & Εμπορικού Ακόλουθου της Ελλάδας στην Τσεχία κυρίου Παύλου Ολζιέρσκυ και της Διευθύντριας της Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ. για την Τσεχία (με έδρα την Πολωνία) κυρίας Νικολέτας Νικολοπούλου:
 

- το βιοτικό επίπεδο των Τσέχων ανεβαίνει συνεχώς

- υπάρχει 2% ανεργία, δηλαδή 200.000 άνεργοι, ενώ παράδοξο είναι ότι υπάρχουν 400.000 ακάλυπτες θέσεις εργασίας

-το 5% σχεδόν του πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 400.000 Τσέχοι επισκέπτονται την Ελλάδα

- η Ελλάδα είναι πρώτος προορισμός σε αεροπορικές αφίξεις για τους Τσέχους τουρίστες, ενώ ο οδικός τουρισμός κινείται κυρίως στο εσωτερικό της χώρας και προς την Κροατία

-  όσοι Τσέχοι διαθέτουν υψηλό budget προτιμούν μακρινούς προορισμούς εκτός Ευρώπης, ενώ η πλειοψηφία αναζητά οικογενειακούς προορισμούς σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, κάμπινγκ.



Σε γεύμα που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ. εκτός έκθεσης έγιναν οι πρώτες επαφές με τουριστικούς πράκτορες που εδρεύουν στην Τσεχία (TUI Τσεχίας, THOMAS COOK Τσεχίας,  κ.ά.). Στην έκθεση είναι σχεδόν μηδενική η συμμετοχή τους, οι οποίοι προτιμούν να χρησιμοποιήσουν το budget τους για διαφήμιση με άλλους τρόπους όπως workshops κ.ά.

 
Απευθείας πτήσεις Πράγα – Θεσσαλονίκη – Πράγα πραγματοποιούνται μόνο την καλοκαιρινή σαιζόν με πτήσεις charter της αεροπορικής εταιρείας Smart Wings με έδρα την Πράγα, η οποία κρατάει και το μονοπώλιο.

Όμως η αγορά της Τσεχίας ανεβαίνει και χρειάζεται μια εκ νέου προσέγγιση. Στο πλαίσιο αυτό έχει συμφωνηθεί με τον Ε.Ο.Τ. η διοργάνωση ενός fam trip με τουριστικούς πράκτορες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Κεντρική Μακεδονία με τη συμμετοχή της Χαλκιδικής και στη συνέχεια μια σειρά στοχευμένων δράσεων, που θα εδραιώσουν μια σταθερή άνοδο εισερχόμενου τουρισμού από την Τσεχία στην περιοχή μας


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα