Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου ζητεί ο Δήμος Ν. Προποντίδας

Πρόταση προς την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υπέβαλε ο Δήμο Ν. Προποντίδας για την Ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου για το σχολικό έτος 2019-2020.


Για τη στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Προποντίδας διατίθεται από το Δήμο το σχολικό κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς.

 

Το σχολείο αυτό αποτελεί σημαντική ψυχολογική και κοινωνική διέξοδο για τους μαθητές. Δύναται να συμμετέχει σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικά, Αγωγής Υγείας, Αγωγής Σταδιοδρομίας, Πολιτιστικά, Ευρωπαϊκά και έχει συμμετοχές σε παγκόσμιες διοργανώσεις Special Olympics.

 

Αποτελεί μία προσπάθεια για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες και έχει στόχο να επιτύχει μεγαλύτερη πρόσβαση για αυτά τα άτομα, σε ερεθίσματα και δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν πιο ομαλά στην κοινωνία μας και να επιβιώσουν σε ένα όσο το δυνατόν λιγότερο ελεγχόμενο περιβάλλον.


Δικαίωμα πρώτης εγγραφής έχουν οι μαθητές έως το 16ο έτος της ηλικίας τους.


Οι Τομείς που προτείνονται να ιδρυθούν στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ν. Προποντίδας είναι οι ακόλουθοι:
α) Τουριστικών Επαγγελμάτων
β) Τεχνολογίας Τροφίμων
γ) Κομμωτικής Τέχνης
δ) Πληροφορικής

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα