Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020

Ε Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε ο χώρος λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ν. Προποντίδας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νέας Προποντίδας ξεκίνησε τη λειτουργία του την 01/03/2018, κατόπιν ένταξής του στο Π.Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020 (Απόφαση ένταξης πράξης 8906/09.12.2016). Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.Στις 14 Ιανουαρίου 2019, ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του χώρου υποδοχής των ωφελούμενων με τη διασφάλιση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και τη διαθεσιμότητα επιπλέον χώρου για την πραγματοποίηση συνεδριών ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης από την ψυχολόγο και την κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας.Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Νέας Προποντίδας. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα δικαιώματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.Στο Κέντρο Κοινότητας κάθε δήμου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας. Συγχρόνως τα Κέντα Κοινότητας παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής Υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας ή οικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Κοινωνική Λειτουργός: Αντιγόνη Πιπιλιάρη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ψυχολόγος: Ιωάννα Λευκαδίτου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 07:30 – 15:30
Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 14, Ν.Μουδανιά
Τηλ. Επικοινωνίας:2373350203

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα