Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ξεκινάει η φοίτηση των 27 ανήλικων προσφύγων στα σχολεία του Πολυγύρου

Την Πέμπτη θα ξεκινήσει η φοίτηση των 27 ανήλικων προσφύγων στα σχολεία του Πολυγύρου διαβεβαιώνει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής τονίζοντας ότι σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές των παιδιών.

 

Τα παιδιά θα φοιτήσουν στις πρωινές τάξεις του Γυμνασίου, το Λυκείου και του ΕΠΑΛ της περιοχής, ενώ άμεσα θα γίνουν προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

 

Το  προηγούμενο διάστημα έγιναν οι προετοιμασίες της εκπαιδευτικής κοινότητας με έναν κύκλο ενημερώσεων προς όλους τους αρμόδιους φορείς από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μεταφέρθηκε η εμπειρία που έχει υπάρξει αυτά τα τρία χρόνια από άλλους νομούς .

 

Ομάδα κατοίκων με μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν πριν λίγες μέρες την δομή όπου διαμένουν τα 27 ανήλικα προσφυγόπουλα για να γνωριστούν και να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία και την περασμένη Παρασκευή παραβρέθηκαν στον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο κέντρο του Πολυγύρου.

 

«Τα προσφυγόπουλα έχουν εκφραστεί ήδη δηλώνοντας ότι έχουν δεχθεί την πιο θερμή υποδοχή μέχρι στιγμής στη χώρα. Έχουν όνειρα τα οποία μας μετέφεραν, κάποια επιθυμούν να σπουδάσουν οδοντιατρική, κάποια νοσηλευτική, δομικών σπουδών κ.α. Κινήσεις αλληλεγγύης έχουν γίνει και από κατοίκους του Πολυγύρου που επισκέπτονται τη δομή φέρνοντας ρούχα και προσφέροντας εθελοντική βοήθεια στην δομή που διαμένουν» σημειώνει η Διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Σχολιάζοντας ξενοφοβικές αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί από κάποιους κατοίκους και γονείς η κ. Τσέκου ανέφερε ότι «πιστεύω ότι όλα θα βρουν τον δρόμο τους, χρειάζεται χρόνος και είμαι σίγουρη ότι μόλις γνωρίσουν τα παιδιά θα πειστούν ότι δεν κινδυνεύουν από τίποτα».

 

Τα ανήλικα προσφυγόπουλα 15 εώς 17 χρονών από το Αφγανιστάν φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της περιοχής, στο πλαίσιο και υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. 

 πηγή: stokokkino.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα