Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κατερίνα Ιγγλέζη για την αθώωση των 21 των Σκουριών - Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Η Κατ. Ιγγλέζη έκανε την παρακάτω δήλωση μετά την αθώωση των 21 κατηγορούμενων στη δίκη για την επίθεση στις Σκουριές:

 

Πανηγυρικός επίλογος στη Δίκη των Σκουριών γράφτηκε σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης με την ομόφωνη αθώωση  των 21 κατηγορουμένων για τον εμπρησμό του εργοταξίου των Σκουριών τον Φεβρουάριο του 2013.

Κατέρρευσε η σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος 21 συμπολιτών μας. Μια σκευωρία πολύ καλά ενορχηστρωμένη τόσο από την τότε πολιτική ηγεσία του δόγματος «επενδύσεις με κάθε κόστος» όσο και από τις δυνάμεις καταστολής της τότε κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Με καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας στα όρια της ψευδορκίας, με φυτεμένα πειστήρια εγκλήματος και αποδεικτικά ενοχής που συλλέχθηκαν από τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και που δεν μπόρεσαν τελικά να σταθούν στο δικαστήριο ενός ευνομούμενου κράτους, όπου οι δικαστικές αρχές ενεργούν ανεξάρτητα και ανεπηρέαστα.  

 Με στόχο να ποινικοποιηθεί και να φιμωθεί ένα μαζικό κίνημα που αντιστέκεται στο ξεπούλημα του τόπου μας, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και αγωνίζεται για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, τη διαφύλαξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων και την υγεία τόσο των τωρινών όσο και των μελλοντικών γενεών.

Μετά από έξι χρόνια τελείωσε η άδικη ταλαιπωρία και η ομηρία των συναγωνιστών μας και των οικογενειών τους με τη δικαίωσή τους! Καθώς επίσης και η αγωνία όλων αυτών που στάθηκαν στο πλάι τους, εμψυχώνοντας τους με την παρουσία τους μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι θα δοθούν άδειες για τη λειτουργία των Σκουριών από τον πρώτο μήνα σε περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας από την παράταξη του, είναι άκρως ανησυχητικές και αποδεικνύουν ότι η ΝΔ παραμένει  ακόμα πιστή στο δόγμα «επενδύσεις με κάθε κόστος». Αλλά ο αγώνας των κατοίκων που συνεχίζεται και θα πρέπει να συνεχιστεί με το ίδιο σθένος , δεν θα επιτρέψει τη υλοποίηση των καταστροφικών σχεδίων της El dorado Gold .

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε  όλοι σε εγρήγορση.Από τον θεσμικό μου ρόλο ήμουν και θα είμαι ενεργά κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική .

Ας είμαστε όλοι στα δικαστήρια στις 19 Δεκέμβρη για τη δικαίωση των υπόλοιπων συμπολιτών μας που κατηγορούνται επίσης άδικα.

 

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την αθώωση των 21 κατηγορούμενων μελών του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές

 

Η αθώωση των 21 κατηγορούμενων μελών του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές, είναι από μόνη της η πανηγυρική αθώωση μιας ολόκληρης κοινωνίας που εδώ και χρόνια υπερασπίζεται την υγεία της, τη γη της, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, όχι μόνο στη Β.Α. Χαλκιδική αλλά και σε όλη την χώρα.

Είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες νίκες ενάντια στο δόγμα Σαμαρά: «επένδυση με κάθε κόστος». Είναι νίκη ενάντια στις μεθοδεύσεις της τότε κυβέρνησής του αλλά και του παρακράτους του που χάλκευε στοιχεία ενοχοποιώντας αθώους πολίτες. Τέλος, είναι μια μεγάλη νίκη ενάντια στην El Dorado και ένα αισιόδοξο μήνυμα για την τοπική κοινωνία και τις διεκδικήσεις της.

Είναι όμως και μια υπενθύμιση σε όλους μας ότι όλα αυτά που συνέβησαν τότε, είναι εύκολο ή σχεδόν βέβαιο, να ξανασυμβούν με μια κυβέρνηση της ΝΔ που ευθαρσώς δηλώνει ότι στηρίζει την El Dorado και τα καταστροφικά της σχέδια.

Η Ν.Ε. και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής χαιρετίζουν την απόφαση του δικαστηρίου, συνεχίζουν αταλάντευτα να στηρίζουν το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές, συνεχίζουν να αγωνίζονται για την τελική δικαίωση ενός όμορφου και συλλογικού αγώνα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα