Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δυο ηρωίδες μαθήτριες του ΕΠΑΛ Ν.Μουδανιών έσωσαν συμμαθήτριά τους

Η Ειρήνη 15 ετών και η Δήμητρα 17 ετών είναι οι νεαρές ηρωίδες του ΕΠΑΛ Ν.Μουδανιών!

Όταν μια συμμαθήτρια τους κατέρρευσε, αυτές έδρασαν άμεσα γιατί γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν αφού συμμετείχαν στο εθνικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES.

Τα δυο κορίτσια αναγνώρισαν γρήγορα πως η συμμαθήτριά τους δεν αντιδράει, αναγνώρισαν πως αναπνέει, την έβαλαν σε θέση ανάνηψης και σε συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου, κλήθηκε το 166 και με λήψη ζωτικών σημείων αναγνωρίστηκε πως η υπόταση ήταν το πρόβλημα...

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο της Κασσάνδρας, η Γεωργία είχε συνέλθει πλήρως και αντί να υπάρχει πανικός, υπήρξε μια πολύ χαλαρή, ευδιάθετη ατμόσφαιρα, γιατί τα κατάφεραν!

 

Τι άλλαξε στο σχολείο αυτό από την περυσινή σχολική χρονιά;

Το σχολείο αυτό συμμετείχε στο εθνικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES χάρη στην πρόσκληση του - εξαιρετικού και με ανοιχτούς ορίζοντες- Διευθυντή, τα κορίτσια αυτά συμμετείχαν στην θεωρητική και πρακτική εξάσκηση αυτών των δεξιοτήτων [όπως 18.000 ακόμη μαθητές σε ολόκληρη την Χώρα] που τις εκτέλεσαν με ακρίβεια!

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ! Συγχαρητήρια στο ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών για την ποιότητα των μαθητών του, το οποίο σύντομα θα περάσει στο επόμενο στάδιο, της πιστοποίησης των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και την τοποθέτηση ενός ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ στην είσοδο του σχολείου (θα γίνει το 18ο σχολείο με απινιδωτή στη Χώρα)

Σύντομα το ΥΠΠΕΘ θα στείλει στα σχολεία όλης της Χώρας μια εγκύκλιο με την ονομασία KIDS SAVE LIVES, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας [ΕΕΕΠΦ] και του Ανθρωπιστικού Οργανισμού μας KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στα σχολεία όλης της Χώρας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα