Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Θεοφάνεια στα Ν. Μουδανιά και στην Ν. Καλλικράτεια -ΦΩΤΟ-

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε όλη τη Χαλκιδική, ενώ οι εκδηλώσεις επικεντρώθηκαν στα Ν. Μουδανιά όπως κάθε χρόνο.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ν.Μουδανιών ιερούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος ενώ στη συνέχεια τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην παραλία της πόλης.

 

Τα παγωμένα νερά δεν πτόησαν τους νέους που βούτηξαν για να πάρουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού, ενώ πλήθος κόσμου και επίσημοι παρακολουθούσαν την τελετή από τον προβλήτα.

 

Ο Μητροπολίτης έδωσε σε όλους την ευλογία του και έναν σταυρό. Η παραλία των Ν.Μουδανιών έσφυζε από κόσμο, ενώ δεκάδες σκάφη από θαλάσσης με κόρνες και βεγγαλικά γιόρταζαν τον αγιασμό των υδάτων.

 

Στη Ν. Καλλικράτεια

Πλήθος κόσμου παρακολουθούσε την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων και στη Νέα Καλλικράτεια. Παρά το κρύο που επικρατούσε ώθησε 11 νέους να βουτήξουν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Σταυρό. 

 

halkidikinews.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα