Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Το ρωσικό «Cosmopolitan» αγαπάει τη Χαλκιδική και το δείχνει

Με ένα εκτενές δημοσίευμα για τις πεντακάθαρες παραλίες και τις διευκολύνσεις για τους Ρώσους τουρίστες με ρωσόφωνο προσωπικό σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής, η δημοσιογράφος Εκατερίνα Σουκάνοβα (Ekaterina Sukhanova) περιγράφει με τα καλύτερα λόγια τις ολιγοήμερες διακοπές της στην Ελλάδα, στο πλαίσιο press trip που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων και τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

 

«Από το πρώτο λεπτό θα αγαπήσεις την Ελλάδα και δεν θα θέλεις να φύγεις από εδώ» γράφει η κ.Sukhanova, αναπαράγοντας με τον δικό της τρόπο το γνωστό «σαν την Χαλκιδική δεν έχει» και προτρέποντας τους συμπατριώτες της να «γευθούν» Χαλκιδική: «η καταγάλανη θάλασσα, τα απίστευτης ομορφιάς τοπία, τα πεντανόστιμα φαγητά και το κρασί είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι αυτών που περιμένουν τους επισκέπτες στην Χαλκιδική», αναφέρει.

Να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα «Cosmo.ru» έχει περισσότερους από 11 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες το μήνα. Στο πλαίσιο του ίδιου press trip θα δημοσιευθεί αφιέρωμα για τη Χαλκιδική στο τεύχος Οκτωβρίου (κυκλοφορεί στα μέσα Σεπτεμβρίου), ενώ ακόμη ένα άρθρο θα δημοσιευθεί στο Cosmopolitan Beauty στο χειμερινό τεύχος που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, αγγίζοντας συνολικά ένα κοινό που ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια αναγνώστες.

 

 

Το press trip πραγματοποιήθηκε στις αρχές της τουριστικής σεζόν με τη δημοσιογραφική ομάδα του ρωσικού Cosmopolitan να ξεναγείται στα βασικά αξιοθέατα της Χαλκιδικής, να δοκιμάζει τοπικά κρασιά και να απολαμβάνει εναλλακτικές περιηγήσεις με τζιπ σε «μυστικά διαμάντια» της χερσονήσου.

 

Πηγή:iefimerida.gr 

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα