Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νικήτη: Ένα φανάρι, μια ιστορία - Τι φταίει για την καθυστέρηση; -ΦΩΤΟ-

Το φανάρι της Νικήτης είναι ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών του καλοκαιριού που κινούνται στη Σιθωνία και αποτελεί τον μεγάλο μύθο που ...έχτισαν όσοι έχυσαν πολύ ιδρώτα στο τιμόνι.

Και όχι άδικα, καθώς για να περάσεις τον οικισμό της Νικήτης, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, μπορεί να χρειαστεί και μία ώρα, περιμένοντας σε μια ουρά χιλιομέτρων που ξενικά ακόμα και από τη Μεταμόρφωση...

 

Το πρόβλημα είναι γνωστό σε αρμόδιους και μη και η λύση πιστεύουν ότι θα δοθεί με τη δημιουργία κυκλικών κόμβων, των οποίων η μελέτη τελείωσε αλλά ακόμα η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας δεν δημοπράτησε το έργο. 

 

Ο νέος διευθυντής Αστυνομίας Χαλκιδικής, Αθανάσιος Μπασιούκας, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο ενημερώθηκε για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση τα καλοκαίρια στη Νικήτη και ενδιαφέρθηκε να βρει τρόπους επίλυσης. Περιφέρεια και Δήμος τον ενημέρωσαν ότι το έργο των roundabouts δεν θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι. Έτσι σε συνεργασία με την Τροχαία Πολυγύρου διερεύνησαν την κατάσταση στη Νικήτη και διαπίστωσαν ότι τελικά το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς στο φανάρι!

 

Ειδικά τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές του καλοκαιριού από το πρωί μέχρι το βράδυ τοποθετείται τροχονόμος στο φανάρι για να ρυθμίζει την κυκλοφορία. Όμως οι επιτελείς της αστυνομίας είδαν ότι η κυκλοφορία δεν έχει ροή μετά το φανάρι. Πολύ εύκολα έγινε αντιληπτό ότι το πρόβλημα δημιουργείται στα τρία μεγάλα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται μετά το φανάρι της Νικήτης. 

Έτσι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν άμεσα και δραστικά και τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού και προκείμενου να μην ταλαιπωρούνται οι οδηγοί, η Τροχαία Πολυγύρου "εγκαθίσταται" στη Νικήτη!

 

Οι κλήσεις "βροχή" στο Lidl

 

Πρώτο μέλημα ήταν να τοποθετηθούν προειδοποιητικοί κώνοι στο ύψος του Lidl. 

 

Εκεί οι διερχόμενοι οδηγοί που κατευθύνονταν προς Ν.Μαρμαρά και Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να μπουν στο σούπερ μάρκετ που είναι απέναντι, έπρεπε να περιμένουν να σταματήσει η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, να πατήσουν διπλή γραμμή και να μπουν στο χώρο στάθμευσης του Lidl. 

 

Εκεί λοιπόν υπάρχει τροχονόμος και αυτοκίνητο της τροχαίας. Όποιος δεν βλέπει τους κώνους και μπαίνει παράνομα στο σούπερ μάρκετ παίρνει φιλοδώρημα κλήση και αφαίρεση διπλώματος. 

 

 

Και στο ύψος του Μασούτη εντοπίζεται καθυστέρηση στην κυκλοφορία, διότι η κίνηση από και προς το κατάστημα και από και προς τους δρόμους που συνδέουν τον οικισμό είναι μεγάλη. Εκεί τοποθετήθηκαν κώνοι, ώστε όσοι βγαίνουν από το κατάστημα να μην πατούν διπλή γραμμή και μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

 

Στο σημείο υπάρχει τροχονόμος και η Κινητή Αστυνομική Μονάδα Χαλκιδικής. 

 

Προβλήματα και καθυστερήσεις προκαλούν και τα αυτοκίνητα που θέλουν να στρίψουν στον Γαλαξία ή όσοι οδηγοί θέλουν να βγουν στην επαρχιακή οδό μέσα από τον οικισμό της Νικήτης. Γι΄αυτό και σε άλλα σημεία παρεμβαίνουν τροχονόμοι και προσπαθούν να δώσουν ροή στο ρεύμα που έχει μεγαλύτερη κίνηση. 

Οι παρεμβάσεις της τροχαίας φαίνεται να αποδίδουν, ωστόσο είναι τόσα πολλά τα αυτοκίνητα που κινούνται στο οδικό κύκλωμα της Σιθωνίας, που και πάλι οι καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες.

 

του Γρηγόρη Αντωνιάδη


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα