Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαλκιδικής ο ‘’Αριστοτέλης’’ για τους πληγέντες της Αττικής

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαλκιδικής ο ‘’Αριστοτέλης’’ εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, δικούς τους ανθρώπους, αλλά και τις περιουσίες τους στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Α.Αττική.


Το ενδιαφέρον συναδέλφων και τοπικών κοινωνιών να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην ανακούφιση των ανθρώπων και στην αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών υπήρξε πραγματικά ελπιδοφόρο για μια καλύτερη επόμενη ημέρα, αλλά και ενδεικτικό των ανεξάντλητων δυνάμεων ανθρωπιάς και εθελοντισμού της ελληνικής κοινωνίας.


Ως συμβολική πράξη αρωγής προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας αποφασίσαμε την καταβολή, σε πρώτη φάση, χρηματικής ενίσχυσης 500,00€ στο κάλεσμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας προς τα πρωτοβάθμια σωματεία με στόχο την ενίσχυση εκπαιδευτικών σκοπών και αναγκών που έχουν ήδη προκύψει, αλλά και θα προκύψουν εντονότερα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Καλούμε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να αποφασίσει άμεσα τη διάθεση του 50% τουλάχιστον του ταμείου αγώνα της τρέχουσας χρονιάς για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών σκοπών και αναγκών, δίνοντας το σύνθημα ενεργητικότερης παρουσίας και αρωγής του συνόλου των συλλόγων της χώρας. Η παρουσία του εκπαιδευτικού κλάδου διαχρονικά ήταν καταλυτική στη χώρα μας σε δύσκολες στιγμές συνανθρώπων μας, και μια απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά το υψηλό αίσθημα ευθύνης του διδασκαλικού κόσμου.


Προτείνουμε, την εξειδίκευση των εκπαιδευτικών σκοπών και αναγκών, στις οποίες, άλλωστε, θα διατεθεί το σύνολο της οικονομικής βοήθειας ως εξής:
- στήριξη πληγέντων συναδέλφων με ένα εξ αποκοπής συμβολικό ποσό ενίσχυσης,
- στήριξη φοιτητών/σπουδαστών τέκνων συναδέλφων που φοιτούν σε διαφορετική πόλη από την πόλη συμφερόντων τους,
- στήριξη αποκατάστασης ή ανακατασκευής πληγέντων υποδομών δημόσιας εκπαίδευσης,
- διερεύνηση δυνατότητας εξ ολοκλήρου κατασκευής παιδικής χαράς σε δημόσιο οικόπεδο των πληγέντων δήμων υπό την υψηλή εποπτεία της Δ.Ο.Ε.,
- στήριξη των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών των πληγέντων περιοχών καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους με εκπαιδευτικό υλικό,
- πλήρη κάλυψη φιλοξενίας 120 παιδιών/μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των πληγέντων οικογενειών στην παιδική κατασκήνωση της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής σε μια κατασκηνωτική περίοδο για το θέρος 2019,
- διερεύνηση δυνατοτήτων φιλοξενίας επιπλέον 100 παιδιών/μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των πληγέντων οικογενειών σε κατοικίες των εκπαιδευτικών του συλλόγου Χαλκιδικής κατά το θέρος 2019 για 10 ημέρες, με πλήρη κάλυψη της δαπάνης από τη Δ.Ο.Ε.

Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Παράλληλα, με αίσθημα ευθύνης, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια μετρίασης του πόνου και της οδύνης των πληγέντων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα