Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Η Κατερίνα Ιγγλέζη στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Την Εθελοντική Εθνική Αξιολόγηση (VNR) της Ελλάδας για την πρόοδο επίτευξης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ, παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (High Level Political Forum - HLPF), στην οποία συμμετέχει και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζηπου, η οποία είναι και  επικεφαλής της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

 

Το Πολιτικό Φόρουμ πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 18 Ιουλίου 2018, στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Η κ. Ιγγλέζη ανέλυσε εν συντομία τον ρόλο του κοινοβουλίου στην παρακολούθηση της εφαρμογής των Στόχων, μέσω του έργου των μόνιμων επιτροπών του.

Ο κ. Φάμελλος μίλησε για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε εθνικό επίπεδο προς την κατεύθυνση υλοποίησης των SDGs.

Ο αν. υπουργός διατύπωσε την αποφασιστικότητα της χώρας να εφαρμόσει την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τους 17 SDGs, δεδομένου ότι παρέχουν ένα φιλόδοξο πλαίσιο για μετασχηματισμό προς μια νέα, δίκαιη και βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία, που διασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, καθώς επίσης και για την προστασία του περιβάλλοντος και του μοναδικού οικολογικού πλούτου της χώρας.

 

Τόνισε, επίσης, ότι η αρχή της «ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς» που διέπει την Ατζέντα 2030 στο σύνολό της αποτελεί υψηλή πολιτική προτεραιότητα για την Ελλάδα, η οποία εξέρχεται από μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, με απώτατο σκοπό τον επαναπροσδιορισμό των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας, υπό το πρίσμα των SDGs και προς όφελος της παρούσας και των μελλοντικών γενεών.

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα