Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Η Κ. Ιγγλέζη ρωτά του Υπουργό Υγείας τι θα κάνει με τις ελλείψεις ιατρών στη Χαλκιδική

Ερώτηση στον υπουργό υγείας κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη για τις ελλείψεις σε γιατρούς και ρωτά επίσης πότε θα λειτουργήσουν επιτέλους τα Πολυδύναμα Ιατρεία Ιερισσού και Συκιάς.

 

"Ο νομός Χαλκιδικής αντιμετωπίζει διαχρονικά πολύ σοβαρά προβλήματα από ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, τόσο σε Πολυδύναμα όσο και σε Περιφερειακά Ιατρεία.

 

Με το ΦΕΚ 863/08-05-2009 το Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη, χαρακτηρίστηκε ως Πολυδύναμο, με αποτέλεσμα να συσταθούν τρεις (3) θέσεις γενικής ιατρικής, μία (1) παιδιατρικής, μία (1) οδοντιατρικής καθώς και τέσσερις (4) θέσεις παραϊατρικού προσωπικού. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί μόνο ένας οπλίτης γιατρός, ο οποίος τον Αύγουστο 2018 αναμένεται να αποχωρήσει. 

 

Το ίδιο ισχύει και για το Περιφερειακό Ιατρείο Συκιάς του Δήμου Σιθωνίας, που ενώ έχει χαρακτηριστεί ως Πολυδύναμο (ΦΕΚ 1440/11-10-2006), με σύσταση τριών (3) θέσεων ιατρών γενικής ιατρικής, ενός(1) παιδιάτρου και τριών(3) θέσεων παραϊατρικού προσωπικού, αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ένας αγροτικός γιατρός.

 

Τέλος, η Νήσος της Αμμουλιανής, δεν έχει σταθερή ιατρική κάλυψη, αφού η γιατρός που πρόσφατα διορίστηκε στον οικισμό, βρίσκεται σε άδεια κύησης και αναμένεται να αναπληρωθεί μόνο για τη θερινή περίοδο (από 01.07.2018 έως 30.09.2018). 

 

Επειδή το θέμα της Υγείας είναι πρωτεύον και υψίστης σημασίας,

Επειδή τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες είναι υγειονομικά ανοχύρωτοι,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα έλλειψης ιατρών στις προαναφερθείσες περιοχές;

2. Θα υπάρξει μέριμνα ώστε να λειτουργήσουν επιτέλους τα Πολυδύναμα Ιατρεία Ιερισσού και Συκιάς σύμφωνα με το οργανόγραμμά τους και να αποκτήσουν τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό;".

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα