Κυριακή, 16 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Δημοπρατείται τον Ιούλιο το τμήμα του δρόμου Μουδανιά - Ποτίδαια

Τον επόμενο μήνα θα είναι δυνατή η δημοπράτηση του τμήματος του δρόμου Μουδανιά – Ποτίδαια, που είναι το μόνο «ορφανό» στον οδικό άξονα της Κασσάνδρας και το οποίο δημιουργεί τα μεγάλα μποτιλιαρίσματα του καλοκαιριού.

 

Αυτό τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Γιώργος, στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, διευκρινίζοντας ότι, ενώ όλος ο υπόλοιπος δρόμος αρμοδιότητας της Περιφέρειας έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα επεκτάθηκε μέχρι και την Κασσανδρεία, απέμεινε ένα μικρό κομμάτι ενός χιλιομέτρου στην είσοδο της Νέας Ποτίδαιας, αρμοδιότητας της «Εγνατία Οδός ΑΕ», που παραμένει άφτιαχτο και δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στις μετακινήσεις στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής.

 

Η χρηματοδότηση είναι διασφαλισμένη είπε ο κ. Γιώργος, ενώ και οι μελέτες είναι ώριμες.

 

Ο κ. Γιώργος είπε ότι σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της εταιρίας, του ανακοίνωσαν ότι το έργο μπορεί να δημοπρατηθεί τον Ιούλιο, όμως θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις που απαιτούνται ή να έχει προσδιοριστεί δικαστικά η προσωρινή τιμή και να έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

 

Σε έργα μεγάλης σημασίας υπάρχει επίσης όπως είπε ο κ. Γιώργος η δυνατότητα να υιοθετηθεί μια συντομότερη διαδικασία κάτι για το οποίο μερίμνησε η «Εγνατία Οδός ΑΕ» σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

Η σχετική δικάσιμος προσδιορίστηκε για τις 3 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι εντός του Ιουλίου κι εφόσον έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία θα μπορεί το έργο να δημοπρατηθεί. Μάλιστα, μαζί με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί και η αναβάθμιση του κόμβου των Μουδανιών.

 

Πάντως, απογοητευτικές είναι οι προβλέψεις για το χρόνο ολοκλήρωσης του έργου, που φαίνεται κατά τον κ. Γιώργο να μην ολοκληρώνεται ούτε το επόμενο καλοκαίρι...

 

Πηγή: www.voria.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα