Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πυρκαγιά στο Άγιο Όρος, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, πιθανότατα από κεραυνό που έπεσε χθες βράδυ, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν καταιγίδες.

 

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από μοναχούς μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Κόλπος Αγίου Συμεών.

 

Λόγω του δύσβατου της περιοχής δόθηκε εντολή και πέταξαν δύο καναντέρ.  Στην κατάσβεση συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Καρυών, ένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιερισοού, δύο πυροσβεστικά οχήματα της Μονής Χιλανδαρίου και ένα της Μονής Βατοπεδίου. Στην περιοχή επιχειρεί και πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με έντεκα άτομα.

 

"Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση, αλλά ευτυχώς με τη βοήθεια των εναέριων μέσων τη θέσαμε υπό μερικό έλεγχο. Ελέγχουμε την περίμετρό της και επιχειρούμε με τη βοήθεια των μοναχών εντός" δήλωσε στο halkidikinews.gr στις 18:00 ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Δημήτρης Καρασαββίδης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έκαψε 6 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης. 

Γ.Αντωνιάδης
halkidikinews.gr

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα