Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ν.Μουδανιά: Μ.Καρράς και Σ.Παπαθεμελής οι ομιλητές στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Όλα είναι έτοιμα για την αποψινή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Ν.Μουδανιών  για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και ο Δήμος Ν.Προποντίδας έχει φροντίσει για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.


Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μανώλης Καρράς. Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας έχει ορσιτεί ομιλητής στα Ν.Μουδανιά ο πρώην υπουργός, Στέλιος Παπαθεμελής.


Στη συγκέντρωση των Ν.Μουδανιών θα παραβρεθούν και οι δύο Μητροπολίτες, ο Κασσανδρείας κ.κ.Νικόδημος και ο Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, οι οποίοι θα συναντηθούν αρχικά με τον δήμαρχο στο γραφείο του και στη συνέχεια μαζί θα φθάσουν στο χώρο της εξέδρας.


Η ομιλίες θα ξεκινήσουν στις 19.30 το απόγευμα, ενώ ο κόσμος αναμένεται φτάσει νωρίτερα στα Ν.Μουδανιά. Από τα γύρω χωριά θα κινηθούν κυρίως με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ενώ από περιοχές της Κασσάνδρας και της βόρειας Χαλκιδικής έχουν ναυλωθεί και λεωφορεία.


Η τροχαία Μουδανιών θα είναι επί ποδός και ο όγκος των οχημάτων θα διοχετευθεί για στάθμευση στην περιοχή του ανοιχτού θεάτρου της πόλης.


Μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια, που θα περιλαμβάνει ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» και ταυτόχρονη αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και γλώσσας στους γείτονες, φιλοδοξεί να στείλει η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στα τοπικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε 12 ακόμα πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα