Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συντονισμός δράσεων για την πυροπροστασία στη Σιθωνία

 Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας συνεδρίασε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και όπως επισημάνθηκε η Σιθωνία είναι από τις περιοχές με μεγάλη επικινδυνότητα στις δασικές πυρκαγιές και γι ΄αυτό το καλοκαίρι.



Τη συνεδρίαση συντόνισε ο αντιδήμαρχος, Νίκος Χριστοδούλου, ο οποίος τόνισε ότι Δήμος Σιθωνίας θα είναι και φέτος σε ετοιμότητα για ό,τι προκύψει.
Τα ζητήματα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού κατά τη αντιπυρική περίοδο συζητήθηκαν διεξοδικά, όπως και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την πρόληψη των πυρκαγιών στη χερσόνησο της Σιθωνίας.


Ο Δήμος Σιθωνίας, καλεί τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τους θερινούς μήνες και επισημαίνει ότι απαγορεύεται η καύση κλαδιών και χόρτων κατά την αντιπυρική περίοδο, διότι η περισσότερες αιτίες πυρκαγιών οφείλονται σε αμέλεια.

Παράλληλα τονίζει ότι η ελεύθερη κατασκήνωση είναι παράνομη και ζητά από όλους να περιφρουρούν και να διαφυλάσσουν το φυσικό περιβάλλον της Σιθωνίας ως κόρην οφθαλμού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα