Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία στα Ν.Μουδανιά και σε 12 ακόμα πόλεις

"Ο απόγευμα της 6ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα επαναλάβει προς τους εντολοδόχους του την ξεκάθαρη βούλησή του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων" αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις σε 13 πόλεις της Μακεδονίας, οι οποίες θα διεξαχθούν ταυτόχρονα την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα!

 

Οι συγκεντρώσεις θα διεξαχθούν στα Ν.Μουδανιά, στην Πέλλα, στην Καβάλα, στη Δράμα, στις Σέρρες, στο Κιλκίς, στο Πολύκαστρο, στο Λαγκαδά, στην Έδεσσα, στη Φλώρινα, στην Καστοριά, στην Πτολεμαΐδα και στην Κατερίνη.

Η Επιτροπή έχει έρθει σε επαφή και έχει συμφωνήσει με δημάρχους και εκπροσώπους της Εκκλησίας, προκειμένου να συνδράμουν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Το σημείο της συγκέντρωσης καθώς και οι ομιλιτές στα Ν. Μουδανιά, αλλά και σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από τη δημοτική αρχή τις επόμενες μέρες. 

 

Στην ανακοίνωση τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

 

«Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα επαναλάβει προς τους εντολοδόχους του την ξεκάθαρη βούλησή του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν πωλείται. Η τρισχιλιόχρονη ιστορία της δεν παραγράφεται.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αγνοούν παντελώς τη φωνή των δύο εκατομμυρίων Ελλήνων που διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αγνοούν παντελώς τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που διαφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο.

Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών που θα διαδηλώσουν στις κεντρικές πλατείες πόλεων της Μακεδονίας θα υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και το πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι οφείλουν να εφαρμόζουν τη βούληση των πολλών.

Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να λειτουργεί δημοκρατικά και αμφισβητεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι αποφασισμένη να προασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας υποχρεούται να διεξαγάγει δημοψήφισμα. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα"

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα