Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Αρναίας

Στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου: «ΧΥΤΑ/Υ 4ης Δ.Ε. Χαλκιδικής», προχώρησαν από κοινού σήμερα, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς, ο Πρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης και ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της ανάδοχης κοινοπραξίας κ. Σπυρίδων Κολοβός.

 

Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Δ. Ψιλιάγκος, ο Αντιδήμαρχος Παναγίας, Ι. Μητροφάνης, ο Πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ, Ελ. Βαλσαμής και του ΑΠΚ, Ελ. Παναγιωτοπούλου. Από την Τεχνική Υποστήριξη του έργου παρόντες ήταν ο Προϊστάμενος της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού και η Τεχνική Σύμβουλος της Πράξης, Κ. Πασχάλη.

 

Το έργο του ΧΥΤΑ Αρναίας, το οποίο βάσει του σχεδιασμού αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15 μήνες, θα συμβάλει καθοριστικά στη μεταβατική περίοδο έως την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Συγκεκριμένα, το έργο θα υποδέχεται απορρίμματα των Δήμων Αριστοτέλη και Πολυγύρου, έως την ολοκλήρωση της Μονάδας Κομποστοποίησης Χαλκιδικής, η οποία σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στα Πλανά με τη σύμπραξη των Δήμων Αριστοτέλη, Πολυγύρου και Σιθωνίας και της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων Ανατολικού Τομέα, η οποία ήδη μελετάται και θα κατασκευαστεί στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

 

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων εργάστηκε με επιμονή και συνέπεια, όλον αυτό τον καιρό, έτσι ώστε να υπερκεραστούν σημαντικά προβλήματα σχετικά με την ομαλή πορεία εξέλιξης του έργου, η δημοπράτηση του οποίου είχε μεν ξεκινήσει το 2013 στην ουσία όμως στα μέσα του 2014 είχε περιέλθει σε τέλμα και κινδύνευε να χαθεί. Καταφέραμε λοιπόν να εξασφαλίσουμε νέα χρηματοδότηση για το έργο, καθώς και νέα περιβαλλοντική αδειοδότηση.

 

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, δήλωσε: «Είμαστε σήμερα στην ευτυχή θέση να ξεκινάμε την υλοποίηση ενός έργου, το οποίο σχεδιάζεται και προετοιμάζεται εδώ και μία δεκαετία. Θα ήθελα για το λόγο αυτό να ευχαριστήσω καταρχήν τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και του ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας, καθώς και την Τεχνική Σύμβουλο του έργου, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτή την εξέλιξη.» 

 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, στις τοποθετήσεις τους τόνισαν από κοινού την καλή συνεργασία που θα πρέπει να αναπτυχθεί με τον Ανάδοχο, έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί έγκαιρα και άρτια και να παραδοθεί προς χρήση στους δημότες.

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα