Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Ε Επικαιρότητα

Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Σιθωνία -ΦΩΤΟ-

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σιθωνίας η εθνική επέτειος της Επανάστασης του 1821. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Νικήτη, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου που παρακολούθησαν ο Δήμαρχος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων, ενώ παρέλασαν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε μήνυμά του  ανέφερε: "Η επανάσταση των Ελλήνων του 1821 για ανεξαρτησία και με όραμα την αυτοδιάθεση του λαού και το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας, ώστε με ομοψυχία και αλληλεγγύη να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας. Χρόνια πολλά".

 

 

 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παρουσία αρχών και επισήμων πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Νικόλαο. Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και παρέλαση των μαθητών.

 

ΣΥΚΙΑ

Στη Συκιά μετά τη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παρέλαση των μαθητών. 

 

 

ΣΑΡΤΗ

 

φωτο: Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρτης "Η Αφησιά"

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα