Κυριακή, 16 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

H Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για το ατύχημα με το φορτηγό της Ελληνικός Χρυσός

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Το προχθεσινό γεγονός της ανατροπής φορτηγού της  Εl Dorado με τοξικά απόβλητα σε δρόμο της Β.Α. Χαλκιδικής, εφ΄ενός μεν δεν είναι το πρώτο ατύχημα με τέτοια «υλικά», αφ΄εταίρου δε, καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τρία σοβαρά ζητήματα για τα οποία χρόνια τώρα υποστηρίζουμε, επιμένουμε και αγωνιζόμαστε:

    - Η εταιρεία και γενικότερα η μεταλλευτική δραστηριότητα παράγουν μόνο τοξικά απόβλητα.


    - Η πιθανότητα ατυχημάτων ήταν, είναι και θα είναι πολύ μεγάλη, τόσο σε μικρή όσο και σε μεγάλη κλίμακα, εκθέτοντας το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων σε κίνδυνο.


    - Η εναπόθεση των «υλικών» αυτών στην περιοχή του «Κοκκινόλακα» – που πριν από μερικές μήνες αδειοθοτήθηκε από το ΥΠΕΝ – επαληθεύει τόσο τις διαφωνίες μας ως προς την νομιμότητα της κατασκευής απόθεσης στη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και την λανθασμένη ως τακτική, απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν την επικινδυνότητα της El Dorado και πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση αλλά και τη δικαιοσύνη, στο τί τελικά είναι «επένδυση» και πόσο προσθέτει ή αφαιρεί στην Ανάπτυξη που επιθυμούμε για τη χώρα μας.
Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής"

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα