Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Ασφαλτοστρώσεις από την Περιφέρεια στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Χαλκιδικής

Ενόψει Πάσχα και καλοκαιρινής περιόδου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής με ξεχωριστά κονδύλια θα προχωρήσουν σε συντηρήσεις του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής.

 

Με απόφαση της Περιφέρειας εγκρίθηκε πίστωση 4.950.000 € για το έργο «Έργα βελτίωσης – επισκευής υφιστάμενων οδοστρωμάτων εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΚΜ» για την υλοποίηση του υποέργου «Βελτίωση - επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Π.Ε. Χαλκιδικής σε τμήματα α) της Επαρχιακής οδού 3 (κύκλωμα Κασσάνδρας), β) της Επαρχιακής οδού 7 (κύκλωμα Σιθωνίας), γ) της Επαρχιακής οδού 8 (Πολύγυρος - Ιερισσός) και δ) της Επαρχιακής Οδού 9 (Ιερισσός - Ουρανούπολη)»

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος μιλώντας στο halkidikinews.gr εξήγησε ότι πρόκειται για πολλές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, που είναι στην ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. "Ενόψει καλοκαιριού θα υλοποιήσουμε συντηρήσεις που αφορούν ηλεκτροφωτισμό, σημάνσεις, ασφαλτοστρώσεις κλπ και είναι απαραίτητες σε περιοχές που έχουν επισημάνει οι υπηρεσίες μας. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τρεις δημοπρασίες και οι εργασίες θα ξεκινήσουν πριν το Πάσχα" ανέφερε ο κ. Γιώργος.

 

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, θα ξεκινήσουν βελτιώσεις στη βορειονανατολική Χαλκιδική, στις επαρχιακές οδούς Γοματίου, Ιερισσού, Νέων Ρόδων και Ουρανούπολης, που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής, λόγω περισσοτέρων προβλημάτων.

 

Στη Σιθωνία θα γίνουν εργασίες από Ν.Μουδανιά μέχρι Γερακινή, πριν τη Νικήτη και πριν το Ν.Μαρμαρά, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις και στους δρόμους του νοτιότερου άκρου της Σιθωνίας.

 

Στην Κασσάνδρα βελτιώσεις θα γίνουν στο δίκτυο Παλιουρίου, Αγίας Παρασκευής, ακόμα και στο δρόμο προς Σάνη. 

 

 

Παρεμβάσεις από την Π.Κ.Μ. στο εθνικό δίκτυο

 

Στο μεταξύ η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε έργα ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, σε τμήματα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών.

 

Οι εργασίες αυτές ωστόσο θα φτάσουν μέχρι και την Κασσάνδρα, διότι η κεντρική διοίκηση της Περιφέρειας έχει αρμοδιότητα και στο νέο δρόμο Μουδανιών - Καλλιθέας.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, εργασίες βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου, καθαρισμούς φρεατίων, διαγραμμίσεις και εργασίες πρασίνου και θα γίνουν στον ισόπεδο κόμβο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανίων με την οδό Βούλγαρη, στον κάθετο άξονα σύνδεσης της οδού με τον άξονα προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στους κόμβους Θέρμης, Ρυσίου, Καλλικράτειας, Μουδανίων και Καλλιθέας - Κασσανδρείας.

halkidikinews.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα