Κυριακή, 09 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Αθωώθηκαν πέντε κάτοικοι της Ιερισσού για επεισόδια στις Σκουριές

Αθώοι κρίθηκαν πέντε κάτοικοι της Ιερισσού, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες κατά περίπτωση για αντίσταση κατά της Αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν το Μάρτιο του 2014 για τις Σκουριές. 

 

Τα επεισόδια είχαν ξεσπάσει ανάμεσα σε κατοίκους που αντιδρούσαν στην εξόρυξη του χρυσού και την αστυνομία. Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη τους. Όμως, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.    

 

Στη δικογραφία συμπεριλαμβανόταν τα ονόματα άλλων 17 κατοίκων της περιοχής, που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών, πράξη όμως που παραγράφηκε σε προηγούμενη δικάσιμο, χάρη στο νόμο 4411/2016. 

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν δυνάμεις της αστυνομίας πήγαν στην Ιερισσό για να πραγματοποιήσουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που είχε συμβεί ένα μήνα νωρίτερα στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα