Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Και οι Χαλκιδικιώτες δίνουν ραντεβού στο Λευκό Πύργο!

Χιλιάδες κόσμος αναμένεται να πλημμυρίσει αύριο τη Θεσσαλονίκη για το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που θα διεξαχθεί στο Λευκό Πύργο στις 2 το μεσημέρι. 

Από κάθε γωνιά της Χαλκιδικής αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν ναυλωμένα λεωφορεία από τοπικούς Συλλόγους και φορείς για να μεταφέρουν τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη.

 

Από την Ιερισσό μέχρι τη Γαλάτιστα και από το Πευκοχώρι μέχρι τη Συκιά έχει δοθεί το ραντεβού για αύριο το πρωί και λεωφορεία και άλλα μέσα. Τα περισσότερα λεωφορεία θα ξεκινήσουν για τη Θεσσαλονίκη περίπου στις 10 το πρωί, ενώ Σάββατο μεσημέρι δεν υπήρχαν θέσεις κενές. Πολλοί Χαλκιδικιώτες θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη με δικό τους μεταφορικό μέσο. 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των διοργανωτών τα λεωφορεία θα αφήσουν τον κόσμο θα κατευθύνονται για να παρκάρουν, είτε στο λιμάνι, είτε στο εμπορικό κέντρο Μακεδονία. 

 

Στο ρυθμό του συλλαλητηρίου όμως βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησαν οι εργασίες για το στήσιμο της  εξέδρας του συλλαλητηρίου, όπου θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος, Στέλιος Καλόγηρος, ο επικεφαλής της οργάνωσης «Σπάρτακος», Κώστας Καραϊσκος ,  ο παπα-Ανδρέας από την Κρήτη, ο στρατηγικός αναλυτής, Νίκος Λυγερός και ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης.

Το παρόν αναμένεται να δώσουν ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

 

Ρυθμίσεις της Τροχαίας

«Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (21-01-2018), μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκδήλωσης «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄ Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ.Καραμανλή, Β.Όλγας).

 

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου). Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

 

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα