Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χρ. Πάχτας: "Για δεύτερη φορά φυγομάχησε ο Π. Καμμένος ενώπιον της Δικαιοσύνης"

Ο επικεφαλής της παράταξης "Όραμα Πολιτών" και πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση που αναλύει και περιγράφει διεξοδικά την έκβαση της δικαστικής διαμάχης με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου το Σεπτέμβριο του 2013 εναντίον του κ.Πάχτα και σχετικά με το νερό του Νεοχωρίου. 

Διαβάστε αναλυτικά:

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ

Αρναία 15.12.2017

1.  Για δεύτερη συνεχόμενη φορά φυγομάχησε ο κ. Καμμένος ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αφού άλλαξε δικηγόρο, απαλλάσσοντας από δικηγόρο του τη  σύζυγό του, την οποία  προανακριτικά είχε ορίσει ως πληρεξούσιά του, ζήτησε και πέτυχε την αναβολή  την 13.6.2017 επικαλούμενος πρόβλημα της  νέας δικηγόρου του. Σήμερα, 15.12.2017,  φέρεται ενώπιον του Δικαστηρίου να άλλαξε και  πάλι δικηγόρο. Ζήτησε και πέτυχε εκ νέου αναβολή, λόγω, τώρα,  θέματος υγείας της τρίτης πλέον νέας δικηγόρου του. 

 

Ο υπουργός της κυβέρνησης, ο  αρχηγός του  πολιτικού κόμματος  των ΑΝΕΛ, ο ίδιος  που την 11.9.2013 δε δίστασε δημόσια να προκαλέσει τους πολίτες στη διάπραξη εγκλημάτων με την αλήστου μνήμης δημόσια  προτροπή του «Πρέπει ο Πάχτας να μη μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερος. Λυντσάρετέ τον. Είμαι μαζί σας» για την οποία  διώκεται αυτεπάγγελτα από την ελληνική δικαιοσύνη, κατόπιν άρσης της βουλευτικής του ασυλίας από τη Βουλή των Ελλήνων, είναι φανερό ότι επιχειρεί, με συνεχείς αναβολές, να αποφύγει το Δικαστήριο και τις ευθύνες του.

 

Αυτός ο ίδιος, που την 16.9.2013 δήλωνε δημόσια: «Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου»  αισθάνεται  πλέον βαριά την ανάσα της ελληνικής Δικαιοσύνης και τρέπεται σε άτακτη φυγή.

 Ο ίδιος  που με το από 21 Οκτωβρίου 2013 δελτίο τύπου του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δεν δίστασε να εκσφενδονίσει και πάλι ψεύτικες κατηγορίες,  και ως πρόεδρός του  δήλωνε:  

 «… Στηρίζω τις μανάδες των παιδιών που ποτίζει αρσενικό η κυβέρνηση Σαμαρά, ο Πάχτας και η Ελληνικός Χρυσός»  μπροστά στην ώρα της απόδοσης των ευθυνών του κρύβεται και σιωπά.

 

2.  Η Εισαγγελία της  Χαλκιδικής, μετά από εξαντλητική έρευνα και εξέταση όλων των επιστημονικών στοιχείων, απέρριψε αμετάκλητα ως αβάσιμη την εναντίον μας  μήνυση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένου, κρίνοντας ότι ο δήμαρχος Αριστοτέλη ενήργησε σύμφωνα με το καθήκον της υπηρεσίας του, ότι προέβη άμεσα στην επίλυση του προβλήματος, ότι ουδόλως προέκυψε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και τέλος ότι οι ισχυρισμοί του μηνυτή περί του ότι η  αύξηση της ποσότητας του αρσενικού στη συγκεκριμένη γεώτρηση της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου  οφείλονταν σε εργασίες της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. είναι εντελώς  αυθαίρετοι και οι όποιες κατηγορίες είναι παντελώς αβάσιμες.

Η Εισαγγελία της  Θεσσαλονίκης τον καλεί  να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των λόγων και των πράξεών του.

 

3. Υπέστημεν  συκοφαντίες,  ύβρεις, προσωπικές  απειλές και  μηνύσεις. Καταφύγαμε στο φυσικό δικαστή για την παραδειγματική τιμωρία του κ. Καμμένου. 

Δε νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, που οφείλει από τη θέση του να προασπίζει τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της ίδιας δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο. 

Η πρόσκληση πολιτών σε τέλεση αδικήματος αποτελεί πέραν των άλλων και  τεράστιο ηθικό και πολιτικό ατόπημα, 

Απέναντι σε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή τον αγώνα μας, για να πείσουμε ότι ο δρόμος της συνεννόησης και της αρμονικής συνύπαρξης, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει θετική διέξοδο στο αναπτυξιακό πρόβλημα της περιοχής μας,  ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας. 

 

4. Ο υβριστής και συκοφάντης μας, που επιχειρεί να αποφύγει με κάθε τρόπο την ποινική του τιμωρία,  ήδη κρίθηκε   για τις συκοφαντίες και τις ύβρεις του σε πρώτο βαθμό στα αστικά δικαστήρια.  Έστω και αν αυτό επιτεύχθηκε μετά από επτά (7) συνεχείς αναβολές, υποχρεούμενος να καταβάλλει χρηματική ικανοποίηση λόγω των λόγων και των πράξεών του.

Στο σκεπτικό της απόφασης του αστικού δικαστηρίου, που καταδικάζει τον κ. Καμμένο, βρίσκει κανείς την ουσία του θέματος «… επικρίθηκε έντονα από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων που τοποθετήθηκαν δημοσίως καταδικάζοντας την ένδικη δήλωση – προτροπή του εναγομένου στο σύνολό της…. αποδείχθηκε ότι συνιστά αξιόποινη πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από τον ποινικό κώδικα, λόγος άλλωστε για τον οποίο ασκήθηκε σε βάρος του εναγομένου ποινική δίωξη… »

 

5. Οι υβριστές και οι συκοφάντες μας μένουν για άλλη μια φορά έκθετοι  για την αυθαιρεσία  των πράξεων και των λόγων  τους. Για το κακό που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν στον τόπο και τους δημότες   μας. Έστω και αν μπροστά στην τελική δική τους κρίση από τη δικαιοσύνη επιλέγουν το δρόμο της φυγής.  Μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας και δύο  αναβολές που ζήτησε  προφασιζόμενος συνεχή εναλλαγή δικηγόρων και δήθεν προβλήματα, ο κ. Καμμένος δε θα αποφύγει την τελική  κρίση της δικαιοσύνης. Η ώρα της αλήθειας   πλησιάζει και γι’ αυτόν.


Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΤ. ΠΑΧΤΑΣ

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα