Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Το Βέλγιο προτείνει την Ανατολική Χαλκιδική ως περιπατητικό προορισμό

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στο πρόγραμμα του 2018 του Walking Federation του Βελγίου συμπεριλήφθηκαν τμήματα του Αριστοτελικού Περιπάτου αλλά και ορεινών διαδρομών της Ανατολικής Χαλκιδικής, ως αποτέλεσμα πολύχρονης και εξαιρετικά στοχευμένης προσπάθειας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού για ποιοτική ανάπτυξη της εναλλακτικής τουριστικής δραστηριότητας.

 

Το σύνολο των πρωτοβουλιών προώθησης της τοπικής περιπατητικής υποδομής στο Βέλγιο, το οποίο πραγματοποιείται από τον Π.Ο.Τ. και τις αριστοτελικές κοινότητες, στόχευσε από την αρχή μέχρι το τέλος του:

• στην ενίσχυση των μικρών τοπικών ξενοδοχειακών μονάδων,

• στην ανάδειξη του αγροτουρισμού μέσω της σύνδεσής του με τη συγκεκριμένη μορφή εναλλακτικού τουρισμού,

• στο επαγγελματικό «πάντρεμα» ανθρώπινων δραστηριοτήτων με τις περιηγήσεις και

• στην προώθηση των τοπικών προϊόντων και της αυθεντικά ελληνικής γαστρονομίας.

Έτσι, μετά την προσέλκυση στην περιοχή πέντε (5) βελγικών γραφείων γενικού και πολιτιστικού τουρισμού:

• Expair Tours (Ουρανούπολη, Ολυμπιάδα για μεμονωμένους επισκέπτες),

• Essential Greece (Ουρανούπολη, για μεμονωμένους επισκέπτες),

• Davidsfonds Reizen (Αρναία, Ολυμπιάδα, Ουρανούπολη για ομάδες επισκεπτών),

• Greece as you please (Ουρανούπολη, για μεμονωμένους επισκέπτες),

• Omnia (Ουρανούπολη, για μεγάλες ομάδες επισκεπτών),

το Mare Tours συμφωνήθηκε να τοποθετήσει στα βασικά περιπατητικά του προγράμματα αποδράσεις από το Χολομώντα μέχρι τον Άθωνα, ενώ εξέχουσα θέση στον επαγγελματικό κατάλογο θα κατέχει ο περίφημος «Αριστοτελικός Περίπατος».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω τουριστική μορφή έχει παρουσιασθεί από το 2013 μέχρι και σήμερα σε 52 τουριστικά γραφεία των Βρυξελλών και της Φλάνδρας, κατά τη διάρκεια οργανωμένων D2D συναντήσεων μεταξύ στελεχών του Π.Ο.Τ. και Βέλγων υπεύθυνων πωλήσεων.

 

Το Walking Federation του Βελγίου αποτελεί πηγή έμπνευσης για χιλιάδες τουριστικά γραφεία θεματικού τουρισμού αλλά και για εκατοντάδες χιλιάδες περιπατητές των Κάτω Χωρών. Υπό αυτό το πρίσμα οι αριστοτελικές κοινότητες τοποθετούν στον τοπικό τουριστικό χάρτη 4 νέες χαρτογραφημένες περιπατητικές διαδρομές:

• Από την Ολυμπιάδα στη Βαρβάρα,

• Από τη Βαρβάρα στα Στάγειρα,

• Από τα Στάγειρα στη Στρατονίκη και

• Από τα Στάγειρα στην Ολυμπιάδα,

δημιουργώντας οργανωμένο «δίκτυο αριστοτελικών περιηγήσεων», το οποίο τα επόμενα χρόνια αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στους ευρωπαϊκούς «περιπατητικούς» καταλόγους. Ήδη ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού μεταβαίνει στη φετινή διεθνή τουριστική έκθεση W.T.M. του Λονδίνου, με στόχο να παρουσιάσει στη διεθνή αγορά το νέο επικοινωνιακό εργαλείο της τοπικής τουριστικής κοινότητας: το ειδικό έντυπο με τίτλο «Aristotelian Trekking Network», μέσω του οποίου αποτυπώνονται λεπτομερειακά σε χάρτες τα βήματα κάθε διαδρομής.

 

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο «Αριστοτελικός Περίπατος» έχει καταγραφεί από εκπροσώπους Τύπου των μεγαλύτερων βελγικών εκδόσεων, αφού οι αναφορές των 11 έγκριτων δημοσιογράφων που ακολούθησαν τις διαδρομές του σε διάστημα 4 ετών κατάφεραν να αποτυπώσουν με ακρίβεια όλες τις φυσικές και ιστορικές του δυνατότητες, δημιουργώντας «τάση» και «μόδα» στην εύρωστη βελγική περιπατητική κοινότητα.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα