Παρασκευή, 03 Απριλίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Το «Mediterranean Diet & Health» βάζει τη Χαλκιδική στο επίκεντρο του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη!

Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια με αντικείμενο τη μεσογειακή διατροφή ξεκίνησε τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Sani Resort, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών.

Το «Mediterranean Diet & Health» βάζει τη Χαλκιδική στο επίκεντρο του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη! 

Το συνέδριο δίνει τη δυνατότητα προβολής των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης και της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για προώθηση του brand της «Μακεδονικής Κουζίνας».

 

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών συζητήθηκαν θέματα όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η σύγχρονη διατροφή, η επιδημιολογία της μεσογειακής διατροφής, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στα στο ρόλο των ελληνικών φυτών και βοτάνων στη μεσογειακή διατροφή αλλά και ως φυσικών μέσων αποκατάστασης.

Συντονιστής είναι ο αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Στέφανος Καλής, ενώ το συνέδριο γίνεται σε συνεργασία με τη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά The Cooking Odyssey.

🕯️ Η Βυζαντινή Δημοτική Χορωδία Νέας Προποντίδας παρουσιάζει το οδοιπορικό «Τῶν παθῶν τοῦ Κυρίου» την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 19:00 στην Αίθουσα ΓΕΛ Ν. Καλλικράτειας και το Σάββατο 4 Απριλίου στις 20:00 στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.
Συμμετέχουν η Δημοτική Βυζαντινή Χορωδία Ν. Προποντίδας, η Χορωδία του Π.Σ. «Παναγία Κορυφινή» και η Χορωδία του Π.Σ. «Φλέγρα» Ν. Ποτίδαιας.
Ερμηνεία κειμένων: Κατερίνα Λιναρδή,
Σολίστ: Παναγιώτα Βεργίδου,
Μουσική Επιμέλεια: Ιωάννης Τζιάστας,
Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Διδασκαλία: Ραφαήλ Ασδρές.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα