Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δήμος Ν.Προποντίδας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Ν.Προποντίδας θα διοργανώσει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 6 Οκτωβρίου έως 12 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο του Ετήσιου Ευρωπαϊκού προγράμματος.


Η συμμετοχή του Δήμου γίνεται με κύριο γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας, την βελτίωση ποιότητας ζωής στις πόλεις μας και την αλλαγή νοοτροπίας των δημοτών μας για τον δημόσιο χώρο και την πλήρη αξιοποίησή του προς όφελος των πολιτών.


Τα εργαλεία που θα πετύχουμε τα παραπάνω είναι η η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση, η παρακίνηση των σχολείων και των κατοίκων του Δήμου μας, οι καινοτομίες, τα οικολογικά μέσα μεταφοράς με το ποδήλατο να κυριαρχεί παντού, η δημιουργία υποδομών για αυτό και κυρίως ο πραγματικός εθελοντισμός αιρετών, πολιτών και κατοίκων.


Οι στόχοι για τον Δήμο είναι σαφώς μετρήσιμοι και αδιαπραγμάτευτοι. Να γίνεται κάθε μέρα που περνάει καλύτερη η καθημερινότητα και η ζωή των δημοτών μας. Να γίνονται μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση και να βάλουμε τους πολίτες στο κέντρο αυτής της προσπάθειας διαχρονικά και σταθερά.


Ο τελικός σκοπός που είναι και ο δυσκολότερος, είναι να μετατρέψουμε το δημόσιο χώρο σε πραγματικό περιουσιακό στοιχείο όλων μας και του καθενός μας, να αναδείξουμε την αξία του και να παντρέψουμε τα οφέλη που θα προκύψουν με την αλληλεγγύη και τη συμμετοχή του κάθε δημότη ξεχωριστά για να πορευτούμε αργά αλλά σταθερά σε ένα καλύτερο μέλλον.


Ο Δήμος Ν Προποντίδας θα κινηθεί ενόψει της Ε.Ε.Κ. στα παρακάτω πεδία:

  • Διάδοση του ποδηλάτου ως βασικό & καθημερινό μέσο μετακίνησης στον Δήμο μας και δημιουργία υποδομών για την φιλοξενία των ποδηλάτων και ποδηλατοδρόμων..
  • Δημιουργία πράσινων διαδρομών για περίπατο και περιπατητικές δράσεις και μεγάλων υπερτοπικών πάρκων, που θα φιλοξενούν περιβαλλοντικές, οικολογικές δράσεις και ποδηλατικές διαδρομές.
  • Πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης των Ν Μουδανιών και διαμορφώσεις χώρων, με στόχο τον εκτοπισμό των αυτοκινήτων. Επίτευξη πρόσβασης σε δημόσια κτήρια και υπηρεσίες, αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν ανάλογα αιτήματα.
  • Εφαρμογή καινοτομικών εργαλείων - εξοπλισμού και καινοτόμων πολιτικών για τη βελτίωση της εικόνας και της αισθητικής των πόλεων του Δήμου μας.
  • Άμεση παροχή κινήτρων σε δημότες, επαγγελματίες, κατοίκους της πόλης και επιχειρήσεις για την υιοθέτηση του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης κινητικότητας και υγιεινής πρακτικής .
  • Κλείσιμο οδών στο Εμπορικό κέντρο για να φανεί η διαφορά μιας πόλης φιλικής και ανθρώπινης, με μια πόλη κατειλημμένη από αυτοκίνητα σε μόνιμη βάση και να δοθεί έτσι η αφορμή και η δύναμη σε όλους ( διοικούντες και πολίτες), για αλλαγή αυτού του μη βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης των πόλεών μας..
  • Αθλητικές δράσεις και προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μέσα από αυτές.


Ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς αναφέρει:  "Η φετινή Ε.Ε.Κ. ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχει όλα τα παραπάνω, αλλά κυρίως θα μιλήσει στην καρδιά και την ψυχή περισσότερων πολιτών για να ευαισθητοποιηθούν με τα ζητήματα της Κινητικότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της επίτευξης καλύτερης ποιότητας ζωής στις μη φιλικές πόλεις που ζούμε.
Η ανάπτυξη πολιτικών, δράσεων και παρεμβάσεων προς αυτή την κατεύθυνση, είναι μονόδρομος για τον Δήμο Ν Προποντίδας. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και καθημερινότητας των συμπολιτών μας είναι ζωτική για μας και αδιαπραγμάτευτη".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα