Κυριακή, 09 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Αποκαλυπτήρια μνημείου του Αγ. Σιλουανού του Αθωνίτη στο Γομάτι -ΦΩΤΟ-

Σε μια πανηγυρική τελετή πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη στην είσοδο του Ιερού Ναού Παναγίας, στο Γομάτι, παρουσία αξιωματούχων και εκπροσώπων της ρωσικής και της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας και του Αγίου Όρους.

 

Το μνημείο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Pavel Zhuravlev μετά από έκκληση της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους προς τον Πρόεδρο Πούτιν και τοποθετήθηκε με ευλογία του  Μητροπολίτη Ιερισσού κ.κ. Θεοκλήτου.

 

"Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στη δημιουργία του μνημείου, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης των ορθοδόξων, καθώς ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης με την αυστηρότητά του στην εν Χριστώ ζωή και τις πνευματικές του διδασκαλίες έγινε γνωστός όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε όλα τα μέρη του Ορθόδοξου κόσμου" ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Alexander Shcherbakov.

Στα αποκαλυπτήρια επίσης παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος του Σεργιέφ Ποσάντ, κ.κ. Θεόγνωστος, ο Ηγούμενος της Μονής Παντελεήμονος του Αγ. Όρους, Ευλόγιος, ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Ιερισσού, αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ριγανάς και άλλοι.

 

Λίγα Λόγια για τον Άγιο Σιλουανό των Αθωνίτη

Ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης είναι μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες φυσιογνωμίες του αγιορείτικου και γενικότερα του ορθοδόξου μοναχισμού. 

Γεννήθηκε το 1866 στη Ρωσία και το 1892 ήρθε στο Άγιον Όρος, στη μονή του Αγίου Παντελεήμονος και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στην άσκηση και την προσευχή. Το 1915 βγήκε για λίγο από το Άγιον Όρος και επισκέφθηκε τα μοναστήρια της πατρίδας του. Απεβίωσε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1938 και η Ορθόδοξη Εκκλησία τον κατέταξε στους Αγίους το 1987.

Ο Άγιος Σιλουανός ο Αγιορείτης έγινε γνωστός πριν ακόμα αγιοκαταχτεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία με το βιογραφικό έργο «Ο γέροντας Σιλουανός του Άθω», που το συνέγραψε με ωραίο τρόπο ο Ηγούμενος της Μονής Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ της Αγγλίας Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος, που έζησε κοντά στον Άγιο για πολύ καιρό στον Άθω.

halkidikinews.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα