Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κ. Ιγγλέζη για τις δίκες των μελών του κινήματος κατά της εξόρυξης

Η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις δίκες μελών του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού: 

 

" Σε λίγες ώρες ξεκινούν και πάλι δίκες. Δίκες των συναγωνιστών μας που είχαν την ατυχία να βρεθούν στην “γραμμή παραγωγής” της βιομηχανίας διώξεων που έντεχνα έστησαν οι κρατικοί μηχανισμοί μόλις λίγα χρόνια πριν.

 

Μιας βιομηχανίας διώξεων ενορχηστρωμένης με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας εταιρείας, τρομοκρατώντας την τοπική κοινωνία επειδή είχε το θράσος να έχει διαφορετική άποψη για το μέλλον που κάποιοι άλλοι σχεδίασαν για αυτή χωρίς αυτή!

 

Και αν ο όρος “βιομηχανία διώξεων” φαντάζει ακόμη και τώρα υπερβολικός σε κάποιους, αρκεί να αναφερθούν οι επόμενες ημερομηνίες: 20/9/2017, 21/9/2017, 22/9/2017, 12/10/2017, 27/10/2017, 9/11/2017, 27/11/2017. Είναι οι ημερομηνίες έναρξης για διάφορες δίκες, στις οποίες η τοπική κοινωνία θα βρεθεί αντιμέτωπη με κατηγορίες τόσο πλημμεληματικού όσο και κακουργηματικού χαρακτήρα.

 

Ίσως κάποιος που δεν ζει στη Βορειοανατολική Χαλκιδική να αναρωτηθεί για ποιο λόγο δεν αναφέρομαι σε μεμονωμένα άτομα και σε αριθμούς αλλά στον τοπικό πληθυσμό στο σύνολό του. Είναι απλό: δεν υπάρχει πια οικογένεια στον τόπο μας που να μην έχει εμπλακεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αυτό το ατελείωτο “γαϊτανάκι” διώξεων και ποινικοποίησης ενός δίκαιου αγώνα.

 

Το έχω δηλώσει επανειλημμένα και δεν θα κουραστώ να το δηλώνω: η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και η καταστολή των κινημάτων στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων και του καπιταλισμού δίχως όρια πρέπει επιτέλους να σταματήσει! Η δικαιοσύνη πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όλοι μαζί πρέπει να βρεθούμε δίπλα στους διωκόμενους συμπολίτες μας. Κανένας δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μόνος, ούτε τώρα, ούτε και τους μήνες που θα ακολουθήσουν και ως την τελική δικαίωση!" 

 

 

Το πρωί η κ. Ιγγλέζη συζήτησε με τον 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα