Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Γ.Γιώργος: Οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στη Χαλκιδική

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που αφορούν καθαρισμούς ρεμάτων και η αποκομιδή φερτών υλικών υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Χαλκιδική, δήλωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, απαντώντας σε επερώτηση της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην οποία επισημαίνεται ότι δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.

Ο κ. Γιώργος ανέφερε επίσης ότι προχώρησαν και εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ έργα στους δήμους Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες οριοθέτησης ποταμών της περιοχής. Είπε, ακόμη, ότι παρά το γεγονός ότι το ποσό για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων είχε προσδιοριστεί σε 22 εκατ. ευρώ το 2014, τα χρήματα αυτά δεν ήρθαν, όχι με ευθύνη της Περιφέρειας αλλά εκείνων που δεν τα εκταμίευσαν.

 

Νωρίτερα ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Ρέβας ανέφερε ότι από τα εννέα έργα που εκτελέστηκαν από το 2014 μέχρι σήμερα, κανένα δεν έχει σχέση με την αντιπλημμυρική προστασία του νομού Χαλκιδικής, καθώς τα επτά αφορούν αποκαταστάσεις οδικού δικτύου και τα δύο αποκομιδή φερτών υλικών από πλημμύρες σε ποταμούς και χείμαρρους της περιοχής.

 

Εξάλλου, ο κ. Γιώργος απάντησε σε επερώτηση της παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια», την οποία ανέπτυξε ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος και αφορούσε το οδικό δίκτυο στην παράκαμψη Αρναίας - Παλαιοχωρίου - Νεοχωρίου, όπου σημειώθηκαν ένα θανατηφόρο τροχαίο και πολλά ατυχήματα. Ο κ. Βαλιάνος ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι υφίσταται σήμανση, αυτή αποδεικνύεται ανεπαρκής, λόγω των συνθηκών που δημιουργούνται στην περιοχή και συνίστανται στη διασταύρωση οδών ταχείας κυκλοφορίας, τη μεγάλη επιφάνεια των διασταυρώσεων και τη δημιουργία λανθασμένης αίσθησης των οδηγών.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι η σήμανση που έχει τοποθετηθεί κρίθηκε επαρκής, ωστόσο λόγω της μη συμμόρφωσης των διερχόμενων οδηγών διατυπώθηκε αίτημα στην Περιφέρεια να λάβει επιπλέον μέτρα, με βασικότερο την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, όπως και έγινε. Παράλληλα διατηρείται η αστυνόμευση σε 24ωρη βάση, όπως και πριν, ενώ τοποθετήθηκε σήμανση στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα