Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η βρετανική Guardian αποθεώνει το Πόρτο Κουφό!

Μία παραλία - διαμάντι της Χαλκιδικής συγκαταλέγεται μεταξύ των 14 «μυστικών παραλιών» ανά τον κόσμο που προτείνουν για επίσκεψη οι αναγνώστες του Guardian. Ο λόγος για το μαγευτικό Πόρτο Κουφό, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, το οποίο η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει ως ένα «απροσδόκητο καταφύγιο».

 

«Η πανέμορφη, καθαρή και ζεστή θάλασσα (σ.σ. του Πόρτο Κουφό) οριοθετείται σε μία αμμουδιά 2 χιλιομέτρων. Είναι, επίσης, σχεδόν ερημωμένη, με μόνο ένα μικρό χωριό με μερικές ταβέρνες στο βόρειο άκρο της», σημειώνει ο Guardian, στο αφιέρωμά του υπό τον τίτλο «Οι μυστικές παραλίες ανά τον κόσμο». 

Οι υπόλοιπες 13 κρυφές παραλίες που προτείνουν οι αναγνώστες της εφημερίδας αφορούν εξωτικά μέρη, όπως στη λατινική Αμερική (Ουρουγουάη, Κολομβία, Πουέρτο Ρίκο) και την Ασία (Σρι Λάνκα, Φιλιππίνες), αλλά και ακτές στην Ευρώπη (Μ. Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία) και τα Βαλκάνια (Κροατία).

Ως κορυφαία πρόταση, ο Guardian αναδεικνύει την παραλία Es Coll Baix στη Μαγιόρκα, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία ακτή σε στυλ... Ροβινσώνα Κρούσου, κάτω από λόφους γεμάτους μυρωδιαστά πεύκα. 

Δείτε το δημοσίευμα, ΕΔΩ.

 

Πηγή:voria.gr
φωτογραφίες: Γ.Σαρακατσάνος


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα