Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κατά του δημάρχου Αριστοτέλη οι μεταλλωρύχοι

Αιχμηρή απάντηση δίνουν με ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, στον δημάρχο Αριστοτέλη, Γιώργο Ζουμπά, με αφορμή τα όσα ανέφερε  μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

«Για κάποιους που εκτελούν χρέη δημοτικής αρχής στην Ιερισσό, είμαστε εντελώς αόρατοι. Έφτασε η ώρα λοιπόν και να μας δουν και να μας μάθουν», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και κατηγορούν τον κ. Ζουμπά ότι παρουσίασε μια απολύτως ψευδή εικόνα για το έργο τους.

Η ανακοίνωση:

«Για κάποιους που εκτελούν χρέη δημοτικής αρχής στην Ιερισσό, είμαστε εντελώς αόρατοι. Έφτασε η ώρα λοιπόν και να μας δουν και να μας μάθουν»

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κύριος Ζουμπάς, φρόντισε σε πρόσφατη εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση, να εκμεταλλευτεί τον ρόλο του και να προπαγανδίσει κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας της περιοχής μας και του έργου των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο οποίο εργαζόμαστε. Ούτως ή άλλως η μόνη του ασχολία από τότε που ανέλαβε την θέση του Δημάρχου είναι να μάχεται και να συκοφαντεί τα μεταλλεία.

Επαναλαμβάνοντας την πάγια τακτική του να προβάλει ως γεγονότα τα πιστεύω του, αναλώθηκε σε μια σειρά από επιχειρήματα παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά μια απολύτως ψευδή εικόνα για το έργο μας, την οποία και έχουμε χρέος να αποκαταστήσουμε:

• Κύριε Ζουμπά πώς λέτε ότι η εταιρεία δεν έχει σκοπό να παράγει χρυσό και άργυρο, όταν έχει καταθέσει την τεχνική μελέτη της μεταλλουργίας που θα επιτρέψει την παραγωγή χρυσού και αργύρου, ενώ μάλιστα λόγω της καθυστέρησης της έγκρισής της από το κράτος έχει προσφύγει και στα ανώτατα δικαστήρια;

• Λέτε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει εξαγωγή χρυσού χωρίς να βλάψει το περιβάλλον. Το κράτος εγκρίνοντας την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έκρινε ότι το παρόν έργο μπορεί να παράγει χρυσό χωρίς αρνητική επίδραση στο περιβάλλον. Προσφύγατε τόσες φορές στα δικαστήρια εναντίον της έγκρισης αυτής και κάθε φορά η απόφαση ήταν υπέρ του έργου μας. Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να παραμυθιάζετε τον κόσμο με αυτό το επιχείρημα;

• Λέτε ότι δεν έχετε τίποτα εναντίων των εργαζομένων και ότι δεν είστε κατά της παραδοσιακής μεταλλευτικής δραστηριότητας. Αυτό είναι ένα αισχρό ψέμα, μιας και την προηγούμενη μόλις εβδομάδα γνωμοδοτήσατε αρνητικά προς την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των ερευνητικών γεωτρήσεων οι οποίες έχουν σκοπό να παρατείνουν τον χρόνο ζωής του μεταλλείου Μαύρων Πετρών. Στην χώρα μας δεν υπάρχει πιο παραδοσιακή μεταλλευτική δραστηριότητα από το μεταλλείο των Μαύρων Πετρών, το οποίο μετράει δεκαετίες ιστορίας. Είναι ένα ψέμα το οποίο ο συνδυασμός σας, αυτός του παραιτηθέντος δημάρχου τον οποίο εσείς αντικαθιστάτε χρησιμοποίησε και σαν προεκλογικό σύνθημα προκειμένου να εκλεγείτε.

Και κάτι τελευταίο. Σταματήστε να μας προσβάλετε ονοματίζοντας μας «ασπίδα της εταιρείας».

Έχουμε και γνώσεις αλλά κυρίως ελεύθερη σκέψη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εσάς. Την ελεύθερη σκέψη που δεν έχετε εσείς, μην κάνοντας αποδεκτά τα ανταποδοτικά έργα που προτείνει η εταιρεία για τα χωριά μας, στερώντας μας την ανάπτυξη του τόπου μας και την βελτίωση της καθημερινότητας μας.

Αν είμαστε σε κάτι «ασπίδα» αυτά είναι η μεταλλευτική δραστηριότητα, το μέλλον των οικογενειών μας και ο τόπος μας.

Μιας και είναι ολοφάνερο ότι δεν μας υπολογίζετε ως δημότες, από την στιγμή που εξυπηρετείτε αποκλειστικά τα συμφέροντα των αρεστών σε εσάς.

Ίσως είναι καιρός πλέον να έρθουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά να διαμαρτυρηθούμε στην Ιερισσό, μπροστά στο Δημαρχείο.

Μόνο έτσι μπορεί να αντιληφθούν κάποιοι ότι δεν μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τις ζωές μας." 

 

Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»

Ο πρόεδρος Δημήτριος Μπάλλας

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”

Ο πρόεδρος Δ. Παπαγεωργίου

Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας

Ο πρόεδρος Χρήστος Ζαφειρούδας

Σωματείο Εργαζομένων Ολυμπιάδας Χαλκιδικής «Στοά 59»

Ο πρόεδρος Νίκος Παναιρλής


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα