Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Αλλάζει όψη η "αλάνα" του ανοιχτού θεάτρου Μουδανιών - Έργα ανάπλασης 12,5 εκ. ευρώ

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» εντάχθηκε το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ».

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 2.510.000,00€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, ενώ βάσει της τεχνικής μελέτης η διάρκεια κατασκευής του θα είναι περί τους 12 μήνες.

Το έργο αφορά στον ανοιχτό - αύλειο χώρο του αμφιθεάτρου Ν. Μουδανιών και περιλαμβάνει έργα ανάπλασης και τη διαμόρφωση υπαίθριου αστικού χώρου πρασίνου και χώρων αναψυχής, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Συνοπτικά και πλέον κωδικοποιημένα, τα προβλεπόμενα έργα αφορούν στη διαμόρφωση:

Χώρων ήπιας δραστηριότητας, με:

  • διαμόρφωση ζώνης περιπάτου κατά μήκος της παραλίας,
  • κατασκευή πλατείας εισόδου στο ανοιχτό αμφιθέατρο με ημιυπαίθριο αναψυκτήριο,
  • διαμόρφωση του αύλειου χώρου του ανοιχτού αμφιθεάτρου - πάρκου με ημιυπαίθριο αναψυκτήριο,

Χώρων έντονης δραστηριότητας, με:

  • κατασκευή παιδικής χαράς,
  • κατασκευή skatepark,
  • κατασκευή ποδηλατόδρομου,

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή χώρων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, οχημάτων και μηχανοκίνητων δικύκλων, η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, η διαμόρφωση χώρων πρασίνου καθώς και η κατασκευή συνοδών έργων υποδομής (π.χ. δίκτυα ομβρίων, άρδευσης, κλπ).

 

φωτο: Ι.Σαρακατσάνος

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα