Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Χαλκιδική – Κάτοικοι και παραθεριστές εγκαταλείπουν την περιοχή, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση
Μεγάλη μάχη με τις φλόγες βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σίβηρη Χαλκιδικής, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί σημαντικά και κατοίκους και παραθεριστές να απομακρύνονται από τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στη μάχη με τη φωτιά επιχειρούν 122 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 41 οχήματα. Στις επίγειες δυνάμεις περιλαμβάνονται και πυροσβέστες από τη Μολδαβία που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών.
Από αέρος επιχειρούν συνολικά 12 εναέρια μέσα, εννέα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιείται για τον συντονισμό των εναέριων δυνάμεων.
Εγκαταλείπουν την περιοχή κάτοικοι και παραθεριστές
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς κάτοικοι και παραθεριστές απομακρύνονται από τις περιοχές που έχουν λάβει οδηγίες εκκένωσης μέσω του 112.
Μέχρι τώρα έχουν σταλεί διαδοχικά μηνύματα του 112 για τη Σίβηρη και τη Φούρκα, με οδηγίες απομάκρυνσης προς ασφαλέστερες περιοχές.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό από τη Σίβηρη προς τη Νέα Σκιώνη, καθώς η εξέλιξη της πυρκαγιάς και η απομάκρυνση του κόσμου έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στην περιοχή.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και ευνοούν την εξάπλωση της φωτιάς.











