Σε βάρος της 40χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση σε κίνδυνο και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου – Το παιδί νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο»
Στη σύλληψη της 40χρονης μητέρας του δίχρονου κοριτσιού που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα στο Πολύχρονο Κασσάνδρας προχώρησαν οι λιμενικές αρχές, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τις συνθήκες του περιστατικού.
Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και συνελήφθη από στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, με την κατηγορία της παράβασης των άρθρων 306 (Έκθεση σε κίνδυνο) και 360 (Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου) του Ποινικού Κώδικα.
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουλίου, όταν ο ναυαγοσώστης της παραλίας ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή ότι ανέσυρε το δίχρονο κορίτσι από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.
Ο ναυαγοσώστης εφάρμοσε άμεσα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), με αποτέλεσμα το παιδί να ανακτήσει τις αισθήσεις του.
Στη συνέχεια το κορίτσι διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλεύεται για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.









