Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Μαΐου στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε παλιό περίπτερο και επεκτάθηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα, με τους εθελοντές της Ομάδας Δασοπροστασίας Μεταμόρφωσης να φτάνουν πρώτοι στο σημείο και να δίνουν μάχη με τις φλόγες μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγο αργότερα και στο σημείο επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα, καταφέρνοντας να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν επεκταθεί περισσότερο.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο περίπτερο και στον εξωτερικό χώρο ταβέρνας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
Καθοριστική η επέμβαση της ΟΔΑΜΕ
Σε ανάρτησή της, η πρόεδρος της Κοινότητας Μεταμόρφωσης, Χαρούλα Τσινά, υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης κινητοποίησης των εθελοντών, σημειώνοντας ότι η ομάδα της ΟΔΑΜΕ ήταν η πρώτη που έφτασε στο σημείο και συνέβαλε καθοριστικά στην αποτροπή χειρότερων καταστάσεων για το χωριό.
Όπως ανέφερε, η συνεργασία εθελοντών και Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης.
Η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν υπό εξέταση.











