Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Ξεκίνησε σήμερα η διακίνηση των φυσικών ελάτων Ταξιάρχη

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε και επίσημα σήμερα στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, καθώς οι ελατοπαραγωγοί της περιοχής έδωσαν το καθιερωμένο τους ξεκίνημα στη διακίνηση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων προς όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Με τα φορτηγά φορτωμένα έλατα, οι παραγωγοί αναχώρησαν για τις αγορές της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, αλλά και άλλων αστικών κέντρων, σηματοδοτώντας μια ακόμη χρονιά συνέπειας και συνέχισης της παράδοσης που κρατά δεκαετίες.

75% των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων από τον Ταξιάρχη

Ο Ταξιάρχης αποτελεί την “καρδιά” της ελληνικής παραγωγής φυσικών ελάτων, καθώς οι παραγωγοί του χωριού διαθέτουν στην αγορά περίπου το 75% των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων που στολίζουν τα ελληνικά σπίτια κάθε χρόνο.

Το φυσικό έλατο δεν είναι απλώς ένα εποχικό προϊόν· είναι αποτέλεσμα πολύμηνης καλλιέργειας, συστηματικής φροντίδας και βαθιάς σύνδεσης των κατοίκων με το βουνό και το περιβάλλον. Η παραγωγή γίνεται με όρους αειφορίας, με σεβασμό στη φύση και με διαδικασίες που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά.

Στήριξη του Δήμου: Δήλωση του Δημάρχου Πολυγύρου

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στους παραγωγούς, αναγνωρίζοντας το οικονομικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό αποτύπωμα της παραγωγής ελάτων για την περιοχή:

«Ως Δήμος, στεκόμαστε δίπλα στους ελατοπαραγωγούς, στηρίζουμε και ενισχύουμε τους ανθρώπους που κρατούν αυτή την παράδοση ζωντανή και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην προστασία και την αειφορία του βουνού μας.
Εύχομαι σε όλους τους παραγωγούς καλές πωλήσεις!»

Η περίοδος που ξεκινά σήμερα είναι καθοριστική για τους παραγωγούς του Ταξιάρχη, που κάθε χρόνο με μεράκι, επιμονή και πολύ δουλειά φροντίζουν να φέρουν σε χιλιάδες σπίτια το άρωμα και την εικόνα των ελληνικών Χριστουγέννων.

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλογου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα