Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Καταργούνται 20 τμήματα Δημοτικών & Νηπιαγωγείων στη Χαλκιδική - Αντιδράσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής « ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας διότι στη Χαλκιδική, σύμφωνα με την από 23/6/17 υπουργική απόφαση που αφορά στις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς σχολικών μονάδων, καταργεί 19 τμήματα Δημοτικών Σχολείων και 1 τμήμα Νηπιαγωγείου.

Δείτε στον πίνακα αναλυτικά για όσα αφορούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Χαλκιδική:

Το ΔΣ του Συλλόγου αναφέρει:

«Η κυβέρνηση για να χαμηλώσει κι άλλο το κόστος για την εκπαίδευση, πραγματοποιεί επίθεση στις ανάγκες των μαθητών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπ/κών και προχωρά σε μαζικό κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων πολλών σχολικών μονάδων (καταργούνται σε όλη την Ελλάδα 363 τμήματα Δημοτικών Σχολείων και 106 τμήματα Νηπιαγωγείων ).

Στο Ν. Χαλκιδικής καταργεί 19 τμήματα Δημ. Σχολείων και 1 τμήματος Νηπιαγωγείου.

 

Καταδικάζουμε τους υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων του νομού μας που έγιναν με λογιστικά και μόνο κριτήρια παραβλέποντας τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές προτεραιότητες, δημιουργώντας ανασφάλεια σε μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1.Να ακυρωθούν όλες οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.

2.Καλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών με μόνιμους διορισμούς.

3.Κανένα τμήμα Νηπιαγωγείου με πάνω από 15 μαθητές.

4.Κανένα τμήμα Δημοτικού Σχολείου με πάνω από 20 μαθητές.»

halkidikinews.gr

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα