Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Ενίσχυση του υδρευτικού δικτύου σε Νέα Σκιώνη, Αγία Παρασκευή και Παλιούρι

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το έργο ενίσχυσης του υδρευτικού δικτύου στον Δήμο Κασσάνδρας, το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέας δεξαμενής και αντλητικού συστήματος για την κάλυψη των αυξημένων υδρευτικών αναγκών στις περιοχές Νέας Σκιώνης, Αγίας Παρασκευής και Παλιουρίου.

Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της παροχής και ποιότητας του νερού, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι πληθυσμιακές ανάγκες αυξάνονται λόγω του τουρισμού. Πρόκειται για παρέμβαση που, αν και σημαντική, έρχεται με καθυστέρηση, καθώς ανάλογες ανάγκες έχουν επισημανθεί εδώ και χρόνια και σε άλλες κοινότητες της περιοχής.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, σε δήλωσή της ανέφερε ότι η ύδρευση αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και ευχαρίστησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τη συμβολή του στο έργο. Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Γιώργος Γιαννακάρας, χαρακτήρισε το έργο ως κρίσιμη υποδομή που ενισχύει την υδραυλική επάρκεια των περιοχών.

Αν και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της γενικότερης υδροδότησης στον Δήμο Κασσάνδρας. Πολλοί οικισμοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ποιότητα και την ποσότητα του νερού, κάτι που υπογραμμίζει την ανάγκη για έναν συνολικότερο σχεδιασμό και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις.

Η πρόσβαση σε καθαρό και επαρκές νερό είναι βασικό δικαίωμα των κατοίκων και δεν μπορεί να αποτελεί "έργο βιτρίνας", αλλά σταθερή υποδομή με μακροπρόθεσμο όφελος.

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα